Android 4.2 en Google Nexus 4 gepresenteerd

Google heeft deze week Android 4.2 en de Google Nexus 4 gepresenteerd. Een persconferentie in New York werd afgelast vanwege orkaan Sandy, maar de technologie-gigant heeft Android 4.2 alsnog wereldkundig gemaakt via het internet.

Android 4.2 is update voor Android 4.1

Android 4.2 is geen compleet nieuwe Android versie zoals 4.0 en in mindere mate 4.1 dat waren. In plaats daarvan gaat het om een update van Android 4.1 met daarin enkele verbeteringen en toevoegingen. Wat kunnen we allemaal verwachten van Android 4.2?

Photo Sphere: met Photo Sphere kun je panorama-foto’s maken in alle richtingen. Daarvan wordt vervolgens een 360-graden beeld gemaakt. Vervolgens kunnen deze foto’s ook in Google Maps geplaatst worden.
Google Now: Google Now is het zoeksysteem van Android. Daarin staan bij Android 4.2 ook resultaten over vluchten en het reserveren van hotels en restaurants.
Quick Settings: in het notificatie-scherm kun je als gebruiker ‘quick settings’ toevoegen. Denk aan wifi, bluetooth, scherminstellingen en vliegtuigmodus en deze kun je vervolgens gemakkelijk wijzigingen zonder dat je naar het instellingenmenu moet zoeken.
Miracast: Miracast is een een manier om draadloos te streamen via wifi. Een voorwaarde is wel dat het apparaat waar je naar wilt streamen ook Miracast ondersteunt.
Nieuwe tekstinvoer: naast gewoon typen op je onscreen-toetsenbord heb je nu ook de mogelijkheid te typen via een manier die erg aan Swype doet denken.

LG Nexus 4 aangekondigd

Google Nexus 4Naast Android 4.2 werd ook diens vlaggenschip, de Google Nexus 4, aangekondigd. Dit toestel, gemaakt door LG, combineert ijzersterke specificaties met een erg voordelige prijs. Op 13 november zal het toestel uitkomen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Australië en Canada. Over Nederland is helaas niet gesproken waardoor nog niet duidelijk is of de Nexus 4 wel naar ons land komt. We hopen wel dat we hem ook hier kunnen verwachten want op basis van de verhouding tussen prijs en specificaties kan het wel eens een behoorlijk succes worden.

Specificatie Google Nexus 4:
– 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280×768
– 1,5GHz quadcore Snapdragon S4
– 2GB RAM werkgeheugen
– 8GB of 16GB
– Bluetooth, NFC, wifi
– Geen 4G
– 2100mAh accu
– Draadloos opladen
– Android 4.2
– Geen MicroSD-mogelijkheid

De Google Nexus 4 zal 299 dollar gaan kosten voor de 8GB-versie en 349 dollar voor de 16GB-versie. Absoluut geen slechte prijs voor een dergelijke smartphone! Het is wel jammer dat het geheugen niet uitbreidbaar is.


Tags: , , ,