Franse vrouw krijgt telefoonrekening van 11,7 biljard euro

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je een telefoonrekening krijgt die iets hoger is dan je had verwacht. Een vrouw uit het Franse Pessac kreeg ook zo’n telefoonrekening, maar dan wel eentje van een slordige 11,7 biljard euro.

Drukfout lijdt tot astronomische telefoonrekening

11.721.000.000.000.000 euro, dat stond er op de rekening van de Française Solenne San Jose. Waarschijnlijk was die rekening iets hoger uitgevallen dan ze verwacht had en kreeg ze bij het zien ervan een heuse hartverzakking. Ze belde snel naar de telecomprovider en kreeg van een medewerker te horen dat de geautomatiseerde rekening niet meer teruggedraaid kon worden. Vervolgens kreeg ze van de bank te horen dat de automatische incasso niet meer gewist kon worden. De vrouw heeft daarna nog meermaals aan de telefoon gehangen om het probleem te verhelpen en na veel aandringen heeft telecomprovider Bouygues Telecom de fout erkend: 11,7 biljard moest eigenlijk 117,21 euro zijn.

De oorzaak van de fout was een drukfout en om de pijn te verzachten hoeft Solenne San Jose de rekening van 117 euro niet te betalen.

Bron: BNR.nl


Tags: