Microsoft pompt 1 miljard euro in promotie Windows 8

Microsoft is erop gebrand dat Windows 8, Windows RT en Windows Phone 8 gaan slagen. Om het slagen een beetje te helpen heeft Microsoft besloten om een slordige 1 miljard euro in de promotie te pompen.

Microsoft trekt de kassa open voor promotie Windows 8

Microsoft heeft geld genoeg en dat laten ze merken met de promotie van Windows 8. Het bedrijf zet werkelijk alles op alles om hun nieuwste besturingssysteem tot een succes te maken. Maar liefst 1,5 tot 1,8 miljard dollar is beschikbaar voor promotie, wat ongeveer drie keer zo veel is dan twee jaar geleden voor de Windows Phone 7 promotie. Wel is het het zo dat nu Windows 8, Windows RT, Windows Phone 8 en de Surface-tablets gepromoot moet worden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=i1GNDs7DCTw

Windows 8 grootste verandering sinds Windows 95

Windows EvolutieWindows 8 en diens ecosysteem is flink anders dan we gewend zijn van alle eerdere versies. De vormgeving van Windows 8 is totaal vernieuwd, wat het de grootste verandering maakt sinds de overstap van Windows 3.1 naar Windows 95. Daarnaast is het de eerste keer dat Microsoft een naadloos ecosysteem heeft met verschillende apparaten en allemaal met dezelfde vormgeving en gebaseerd op hetzelfde besturingssysteem. Overigens verschilt Windows Phone flink van zijn oudere broer ‘Windows Mobile’. Microsoft is dus flink bezig om alles in een uniform jasje te stoppen zodat de ervaring op alle apparaten hetzelfde is.

 

Windows Mobile naar Windows Phone

Links zie je Windows Mobile 5 en rechts Windows Phone 8

Hopen dat Windows Phone 8 het beter doet dan Windows Phone 7

Het is te hopen voor Microsoft dat het succes van Windows Phone 8 flink groter is dan dat van Windows Phone 7. Momenteel heeft Windows Phone 7 namelijk een marktaandeel van ongeveer 1 procent, wat belachelijk weinig is. Wat Windows Phone 8 betreft zien de telefoons er goed uit, het systeem zelf ziet er goed uit en het Windows-ecosysteem ziet er goed uit. Nu is het tijd om mensen te overtuigen dat het allemaal dik in orde is en hier gaat de 1 miljard euro dan ook aan uitgegeven worden!


Tags: , ,