Providers lopen wereldwijd 18 miljard euro mis door Whatsapp

Over de hele wereld hebben providers last van de sterke opmars van Whatsapp. Wanneer je een smartphone hebt kun je Whatshapp gebruiken om berichten naar elkaar te versturen en als gevolg daarvan lopen providers wereldwijd 18 miljard euro aan sms-inkomsten mis.

Whatshapp is doorn in het oog van providers

WhatsappWhatsapp is mogelijk een van de populairste smartphone-apps ooit gemaakt. Alleen al in Nederland zijn er minimaal 3,8 miljoen Whatsapp accounts. Daarnaast zijn er wereldwijd al meer dan tien miljard berichten verstuurd. Nu is die populariteit van Whatsapp ook direct een doorn in het oog van de providers wereldwijd. Wanneer je Whatsapp hebt zul je heel wat minder gaan sms’en en dat zien providers niet graag want op sms’jes kunnen ze enorm veel verdienen. Onderzoeksbureau Ovum heeft in een rapport vastgesteld dat providers wereldwijd zo’n 18 miljard euro mislopen door Whatsapp en dat bedrag zal in 2016 oplopen naar zo’n 42 miljard euro.

47 procent van niet-spraak inkomsten door sms

Het is niet zo dat Whatsapp het sms’en al compleet verdreven heeft. Er zijn nog enorm veel mensen die dagelijks behoorlijk wat berichten via sms’jes versturen. Dit jaar zou sms’en voor 47 procent van de ‘niet-spraak’ inkomsten zorgen, een verschil van 10 procent met drie jaar geleden. Wel is het zo dat providers in moeten spelen op de veranderende markt. Neha Dharia van Ovum zegt daarover het volgende: ”Telecombedrijven moeten de invloed van sociale apps op consumentengedrag begrijpen en moeten diensten aanbieden die daarin passen”.

Bron: Nu.nl


Tags: , ,