Samsung komt met supersnelle en zuinige processor

Samsung zou begin 2013 een nieuwe chip voor mobiele apparaten presenteren. Deze nieuwe chip bevat maar liefst twee processors met beide vier kernen, waardoor het totaal uitkomt op 8 kernen(!).

Samsung presenteert in februari chipset met twee quad-core chips

We beginnen even met de technische kant van het verhaal, en als je dat allemaal niet snapt kun je beter doorgaan naar het volgende kopje, want daarin leggen we uit wat de voordelen zijn voor gebruikers van de nieuwe processor.

Voor de techfreaks onder ons: in februari wordt het International Solid-State Circuits Conference gehouden en tijdens die beurs zal Samsung mogelijk hun nieuwe processor wereldkundig maken. Samsung werkt aan een 28nm System on a Chip met daarop twee quad-core processors. De ene processor heeft vier A15 kernen draaien op 1,8GHz en is bedoeld voor hoge prestaties. Wanneer er geen hoge prestaties nodig zijn wordt er teruggeschakeld naar de 1,2GHz A7 quad-core processor. Deze processor staat bij Samsung bekend onder de conceptnaam big.little. “De A7 kernen zouden voldoende moeten zijn voor de meeste (smartphone) taken, terwijl de A15 kernen alleen ingezet worden voor maximale prestatie eisen, zoals bij video games“, zegt Kevin Krewell, een analist bij Linley Group.

Samsung’s ontwerp zuiniger en sneller

Al die technische termen zijn leuk en aardig, maar waar komt het nou precies op neer? Wat betekent het voor de consument? Volgens het bedrijf achter ARM zou het ontwerp van Samsung tot 40 procent sneller kunnen zijn dan huidige processors. Ook zou het ontwerp meer energiezuinig zijn. Dat betekent dus snellere smartphones waarbij de batterij het langer uithoudt. Met processors in mobiele apparaten zit het voorlopig dus wel goed. Hopelijk worden de pijlen nu gericht op veel krachtigere accu’s!

Vergelijk Samsung aanbiedingen

Tags: , , ,