Facebook komt met WhatsApp concurrent

Gisteren berichtten we nog dat Facebook mogelijk WhatsApp gaat overnemen, maar nu blijkt dat de vork net wat anders in de steel steekt. Voor de Messenger dienst van Facebook heb je geen account meer nodig, alleen een telefoonnummer.

Facebook gaat de WhatsApp-kant op

Facebook MessengerHet handige aan WhatsApp is dat je een telefoonnummer invoert en meteen aan de slag kunt. Geen account, je hoeft niks handmatig op te zoeken en het is het gemak zelve. Facebook heeft ook een WhatsApp-achtige app in de vorm van Facebook Messenger, maar daar heb je een Facebook-account voor nodig. Of eigenlijk, daar hád je een account voor nodig. Op Android is het nu mogelijk om zonder Facebook-account gebruik te maken van Facebook Messenger. Het enige wat je moet doen is een telefoonnummer invoeren en je kunt direct aan de slag!

Facebook gaat concurrentie aan met Whatsapp

Facebook gaat dus de directe concurrentie aan met WhatsApp. Momenteel kunnen alleen gebruikers uit India, Australië, Indonesië, Venezuela en Zuid-Korea zich aanmelden zonder Facebook-account, maar de functie wordt snel naar de rest van de wereld uitgerold. Net als met WhatsApp kun je met Messenger groepsgesprekken voeren en foto’s en video’s versturen. Betekent dit dat WhatsApp niet overgenomen wordt? Zeg nooit nooit want het is een behoorlijke concurrent, eentje die Facebook waarschijnlijk liever kwijt dan rijk is. Whatsapp zegt over de overname overigens dat er niks van klopt.

De nieuwe functie voor Messenger is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android. iOS zal in de nabije toekomst volgen.

Bron: Tweakers.net


Tags: , ,