Smartphones snel opladen in 2014

‘Even snel’ je smartphone opladen gaat niet. Normaal duurt het toch wel een uurtje of twee voordat de accu weer helemaal vol is. Qualcomm heeft bekendgemaakt dat een nieuwe techniek het opladen met 75 procent moet versnellen.

Qualcomm komt met sneller opladen!

Qualcomm Quickcharge 2.0Smartphones hebben tegenwoordig 5 inch full HD schermen, quad-core processors met bijna 2GHz, 64GB opslaggeheugen, 2GB werkgeheugen, 8+ megapixel camera’s met optische beeldstabilisatie en allerlei geavanceerde functies die ons dagelijks leven net wat makkelijker en leuker maken. Een hoop geavanceerde techniek in die kleine apparaten, maar aan de accu’s wordt nauwelijks gesleuteld. Hoe fijn zou het zijn dat je smartphone een paar dagen mee kan op één lading, zoals dat het geval was bij de vroegere telefoons. Dat is helaas nog even toekomstpraat, maar Qualcomm (een chipset-fabrikant) komt met een mooie tijdelijke oplossing: sneller opladen.

Quick Charge 2.0 laadt accu 75 procent sneller op

Qualcomm heeft Quick Charge 2.0 geïntroduceerd waarmee smartphones 75 procent sneller opgeladen kunnen worden. Wanneer een apparaat uitgerust is met de Snapdragon 800-processor én gebruikmaken van een Quick Charge 2.0 lader zal het opladen aanzienlijk sneller gaan dan voorheen. De techniek zal daarnaast ook beschikbaar worden gesteld aan andere bedrijven zodat die het ook kunnen implementeren in hun chips. In een testlab van Qualcomm zijn onderzoekers erin geslaagd een tablet in slechts drie uur op te laden terwijl dat normaal zeven uur duurt. Verwacht wordt dat smartphones de techniek vanaf 2014 bevatten.

Bron: Qualcomm


Tags: , , ,