Spotify nu beschikbaar voor Windows Phone 8

Een van de minpunten van Windows Phone 8 was voor velen het gebrek aan een Spotify-app. Dat minpunt is nu weg want sinds gisteren is de bèta-versie van Spotify voor Windows Phone 8 te downloaden!

Spotify uitgebracht voor Windows Phone 8

Spotify WP8 logoDe makers gaven al een paar keer aan dat Spotify voor Windows Phone 8 ‘spoedig’ zou verschijnen. Hoe spoedig wist niemand dus het kon vorige week zijn, maar het kon ook volgende maand zijn. Een hoop onduidelijkheid dus maar die is nu weg. Spotify is sinds gisteren namelijk te downloaden voor Windows Phone 8! Het betreft wel nog een bèta-versie dus er wordt vermoedelijk nog volop aan gesleuteld, maar bijna alle functies die we gewoon zijn van de Android– en iOS-versie zitten er al in!

Nieuwe Spotify voelt vertrouwd aan

Wat direct opvalt bij het opstarten van Spotify is de compleet andere interface dan je gewend bent van Android en iOS. De app is qua interface bijna identiek aan de Windows Phone 7-app, maar dat is absoluut niet erg! Het oogt namelijk erg strak en ‘clean’ en ziet er overzichtelijk uit. Bij het opstarten zie je een menu waarbij je kunt kiezen voor afspeellijsten, afspeelwachtrij, vrienden en instellingen. Ook kun je hier zoekopdrachten uitvoeren. Wanneer je naar links veegt krijg je twee slides te zien met wat er nieuw is in Spotify en wanneer je daarna nog een keer naar links veegt zie je wat er op het moment afgespeeld wordt op je telefoon.

Spotify homescreen

Veel functies al aanwezig

Zo’n beetje alle gebruikelijke opties zijn in de Spotify-app terug te vinden. Je kunt naar pagina’s van artiesten gaan om daar hun albums, singles, biografie en gerelateerde artiesten te bekijken. Je kunt nummers toevoegen aan bestaande afspeellijsten of een nieuwe lijst aanmaken en je kunt de muziek offline beschikbaar maken. Iets wat nieuw is, is de Live Tile. Deze laat een plaatje zien van het nummer dat afgespeeld wordt zodat je ook vanaf je startscherm op Windows Phone 8 direct ziet welk nummer er aan staat. Erg handig en het past precies in het straatje van Windows Phone.

Spotify opties

Ondanks bèta-versie toch al erg compleet

De Spotify-app voor Windows Phone 8 is momenteel nog in bèta maar voelt desondanks toch al erg compleet aan. De app reageert overal snel op en de vormgeving ziet er strak uit. Toch zijn er nog een paar zaken die we missen. Zo is het niet mogelijk een radio aan te maken en ook door een nummer fastforwarden is niet mogelijk. Qua instellingen missen we nog de optie om afzonderlijk de kwaliteit voor het streamen te kiezen voor 3G en wifi. Nu heb je één algemene optie om wel of niet hoge kwaliteit te streamen. Die minpunten zullen echter ongetwijfeld weggewerkt worden in verschillende updates.

Spotify schermen

Spotify is gratis te downloaden in de Windows Phone Marketplace, maar om het te gebruiken op je telefoon heb je wel een Premium Spotify-abonnement nodig! Je kunt naast het aanklikken van de link ook de onderstaande QR-code inscannen op je telefoon waarna je direct naar de app gebracht wordt.

Spotify QR code


Tags: ,