17-jarige verkoopt app en wordt multimiljonair

Het klinkt als de droom van elke programmeur maar het is echt mogelijk: rijk worden dankzij een app die je ontwikkelt hebt. Het is een 17-jarige jongen uit Londen overkomen en dankzij zijn app is hij nu multimiljonair.

Een app ontwikkelen om een probleem te verhelpen

Nick D’Aloisio

Nik D’Aloisio heeft op zijn 15e voor een oefenexamen een app bedacht voor nieuws. Hij merkte dat hij vaak heen en weer aan het klikken was op het internet om het nieuws te lezen en dat probleem leidde er in 2011 toe dat hij een app, genaamd Trinit, heeft ontwikkeld. De app werd een keer ‘app van de week’ en daardoor trok het de aandacht van investeerders. Door diverse investeringen kon een nieuwe, meer geavanceerde versie ontwikkeld worden. Die app, genaamd Summly, kon door bepaalde algoritmes nieuwsberichten verkleinen naar berichten van maximaal 400 tekens. Summly is momenteel zo’n 4 maanden oud en is momenteel al een miljoen keer gedownload.

Summly verkocht voor vele miljoenen

Summly is dus vrij populair en iets dat populair is trekt bedrijven aan die op zoek zijn naar ’the next hot thing’. Een van die bedrijven is Yahoo en die toonde vorig jaar al interesse in de app. Nu zou het bedrijf de app overgenomen hebben voor tussen de 24 en 48 miljoen euro. Zo had je een probleem met het zoeken en lezen van nieuws en zo ben je multimiljonair. En wat Nick D’Aloisio gaat doen met zijn geld? Een paar Nikes kopen en waarschijnlijk een nieuwe computer. De rest gaat netjes op de bank want veel uitgaven heeft hij naar eigen zeggen niet.

De app is momenteel alleen te krijgen op iOS maar een Android-versie is ook in de maak.

Bron: Nu.nl