Pantech komt met smartphone zonder bezel

Pantech, een Zuid-Koreaanse fabrikant van smartphones, heeft aangekondigd een randloze smartphone uit te zullen brengen. Het toestel zal een 5 inch scherm hebben en een quad-core processor.

Pantech komt met smartphone zonder bezel

Pantech Vega

Een andere smartphone van Pantech (dus niet de randloze smartphone waar dit bericht over gaat)

Hier in Nederland kennen we Pantech niet en we vragen ons af of toestellen van dit merk ooit hier zullen verschijnen, maar wanneer een bedrijf zegt met een smartphone te komen die geen bezel heeft zijn wij geïnteresseerd. Voor degene die niet weten wat een bezel is: dat is de rand die om een scherm heen zit. Naarmate de technologie vordert wordt die rand steeds dunner. Op die manier kunnen er grotere schermen gebruikt worden zonder dat de smartphone heel veel groter wordt. Pantech zal met de IM-A870 komen, een smartphone die geen rand langs het 5 inch scherm heeft zitten. Verder zal de smartphone een Snapdragon 600 quad-core processor bevatten en draaien op Android 4.1.

Pantech eerste fabrikant met randloze smartphone

Oké, dus een voor ons onbekend merk (maar de op drie na grootste smartphone fabrikant in Zuid-Korea) komt met een randloze smartphone. Waarom is dit interessant? Tot nu toe is er geen enkel bedrijf geweest die een smartphone heeft weten te maken met een scherm zonder rand. Pantech zal dus de eerste fabrikant zijn die een randloze smartphone gaat presenteren en dat is dus een knappe prestatie. Wel vragen we ons af of een smartphone zonder rand om het scherm heen niet lastig vast te houden is. Eind deze maand wordt de IM-A870 vermoedelijk gepresenteerd. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar deze randloze smartphone!

Bron: Unwired View


Tags: , , ,