Wordt WhatsApp overgenomen door Google?

Er zouden geruchten zijn dat Google bezig is met een overname van het immens populaire chatprogramma WhatsApp. WhatsApp zelf ontkent de geruchten en zegt niet in gesprek te zijn met Google.

WhatsApp ontkent overname door Google

WhatsappWhatsApp is waarschijnlijk het meest gebruikte chatprogramma op smartphones. Zo is de dienst onder andere te downloaden op iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry 10. Er zijn wel alternatieven om gratis berichtjes te sturen via het internet maar die kunnen qua gebruikersaantallen bij lange na niet op tegen WhatsApp. Wanneer een bedrijf succesvol is hoor je al snel berichten over overnames en zo ook nu. Google zou namelijk al zo’n vier tot vijf weken in gesprek zijn met WhatsApp over een overname. Google zou bijvoorbeeld al een miljard dollar geboden hebben. Neeraj Arora, een topman bij WhatsApp, ontkent de geruchten en zegt dat er niet met Google onderhandelt wordt over een overname. Maar waar rook is, is vuur. Toch?

Google werkt aan eigen chatdienst

Google BabelGoogle werkt momenteel aan Google Babel, een chatdienst die Google Talk, Hangouts, Voice en Messenger moet combineren. Babel zal crossplatform moeten werken en biedt daarmee dus dezelfde ‘vrijheid’ als WhatsApp. Één chat-app voor verschillende besturingssystemen en toestellen waarmee mensen kosteloos via het internet kunnen chatten. Het zou voor Google een behoorlijke meevaller zijn als ze de naam WhatsApp en alle bijbehorende gebruikers over kunnen nemen zodat ze langzaam alles over kunnen zetten naar hun eigen dienst en dan in één klap miljoenen gebruikers hebben. We zijn benieuwd wat voor staartje dit verhaal krijgt.

Bron: AllThingsD & Android Police


Tags: , , ,