Eerste smartphone van Jolla met Sailfish gepresenteerd

Jolla is waarschijnlijk een naam die je niet kent, maar die je misschien wel vaker gaat horen. Het is namelijk een Fins bedrijf die smartphones gaat aanbieden welke draaien op het nieuwe besturingssysteem ‘Sailfish‘.

Ex Nokia-medewerkers presenteren nieuwe telefoon

jolla logoJolla is een bedrijf dat is opgericht door ex-medewerkers van Nokia. Nadat Nokia de ontwikkeling van hun MeeGo-besturingssysteem stop had gezet zijn een aantal hoofd-ontwikkelaars van het bedrijf opgestapt en hebben Jolla opgericht om door te gaan met de ontwikkeling van MeeGo. MeeGo is uiteindelijk omgedoopt tot Sailfish OS. De eerste telefoon met dat besturingssysteem is nu gepresenteerd door het bedrijf. Sailfish OS werd eerder al gepresenteerd door Jolla.

Eerste Sailfish-telefoon gaat 400 euro kosten


De telefoon bestaat uit twee delen: een voor- en achterkant. De achterkant kan vervangen worden door een cover met een andere kleur. De software op de telefoon herkent de andere achterkant en past het besturingssysteem aan aan de kleur van de achterkant. Verder bevat de telefoon een 4,5 inch scherm, een dualcore processor, 16GB opslaggeheugen en een 8 megapixel camera. Ook is er ondersteuning voor 4G-netwerken en is Sailfish compatible met Android-apps. De telefoon zou in de tweede helft van 2013 uit moeten komen voor een prijs van 400 euro.

Jolla SmartphoneBron: Jolla.com


Tags: , , , ,