Gerucht: Motorola werkt aan smartphone met toetsenbord

Smartphones met een QWERTY-slider-toetsenbord lijken een ding uit het verleden en worden tegenwoordig niet meer gemaakt lijkt wel. Toch zou Motorola momenteel werken aan een dergelijke toestel.

Smartphones met een uitschuifbaar toetsenbord iets uit het verleden?

De HTC Desire Z was een van de laatste slider-smartphones maar dat toestel kwam ongeveer drie jaar geleden uit. Daarna werd het erg stil rondom dergelijke smartphones en kwam de focus meer te liggen op grotere schermen, dunnere designs, sneller processors en meer megapixels. Het slider-toetsenbordje verdween uit de smartphonewereld. Wie nu een toetsenbordje wil hebben kan kiezen uit een aantal Nokia- of BlackBerry-toestellen. Daar komt mogelijk verandering in want Motorola zou werken aan een smartphone met slider-toetsenbord.

Motorola werkt aan de Motorola Droid 5 met toetsenbord

Motorola Droid 5De Motorola Droid 5 krijgt een scherm van 4,3-4,5 inch, is water- en stofdicht, ondersteunt draadloos opladen en heeft een uitschuifbaar toetsenbord met vijf rijen aan toetsen. Nu zit er wel een addertje onder het gras: het toestel is mogelijk exclusief voor de Amerikaanse provider Verizon. Wel vragen we ons af wat het gewicht en de dikte van een dergelijk toestel is. Zo woog de Desire Z 180 gram en had een dikte van 14,2mm, ondanks het scherm van 3,7 inch. De originele Desire was grofweg even groot maar woog een goede 45 gram minder en was 2mm dunner.

Zou jij een toestel met een uitschuifbaar toetsenbord anno 2013 nog kopen?

Bron: BGR.com


Tags: , , , ,