Met je smartphone de zon in!

Het is momenteel flink warm en naast een risico voor mensen brengt de felle en warme zon ook risico’s met zich mee voor elektronica zoals smartphones. Je telefoontje kan in bepaalde omstandigheden namelijk enorm warm worden.

Je smartphone als snelkookplaat

Smartphone TemperatuurIedereen die zijn smartphone wel eens bij het raam heeft laten liggen tijdens een warme zomerdag weet dat het apparaatje dan al vrij snel aanvoelt als een snelkookplaat. Vooral in de auto schiet de temperatuur van een smartphone snel omhoog wanneer het toestel vlakbij het raam ligt. Maar wat doet dat nou met je telefoon?

We beginnen even met de ideale temperatuur voor je telefoon volgens Apple.
Ideale temperatuur voor je telefoon tijdens gebruik: 0 tot 35 graden.
Ideale temperatuur voor je telefoon wanneer hij opgeborgen is: -20 tot 45 graden.
Aangeraden wordt om je telefoon zo dicht mogelijk bij kamertemperatuur te houden als mogelijk en dat is een omgevingstemperatuur van ongeveer 22 graden.

Momenteel is het buiten zo rond de 35 graden dus het zit op het randje van wat nog ideaal is en wat te warm is. Maar in de volle zon is het een tikkeltje warmer dan 35 graden, al kunnen we niet vinden wat de temperatuur in de volle zon precies is.

Wat doet dat lekkere zonnetje met je telefoon?

Wanneer je telefoon in de volle zon ligt knalt de interne temperatuur van het apparaatje vrij snel omhoog. Voor eventjes kan het geen kwaad maar zaken als de accu en de processor kunnen slecht tegen extreme temperaturen met alle gevolgen van dien. Veel smartphones hebben overigens wel een ingebouwde beveiliging die de smartphone uitschakelt wanneer de temperatuur te hoog oploopt. Maar voorkomen is beter dan genezen wordt altijd gezegd dus hebben we een aantal tips voor je:

1 – Vermijd direct zonlicht met je smartphone! Dit klinkt erg logisch maar wordt vaak vergeten. Als je je smartphone veilig wilt houden moet je er voor zorgen dat je hem zoveel mogelijk gebruikt in de schaduw.
2 – Laat je telefoon niet in de auto liggen! Je smartphone in de auto laten liggen bij het raam (in een carkit of iets dergelijks) in de volle zon is uit den boze maar ook in de schaduw kan de temperatuur ini de auto flink oplopen. Smartphone dus gewoon meenemen als je de auto verlaat.
3 – Je smartphone alleen als navigatie gebruiken indien strikt noodzakelijk! Veel smartphones worden van zichzelf vrij snel warm wanneer navigatie gebruikt wordt. Koppel dat aan een zon die vrij veel de auto in schijnt en de temperatuur gaat nog harder omhoog. Natuurlijk kun je de temperatuur in de auto omlaag brengen door middel van airconditioning maar een te groot verschil tussen binnen en buiten is voor jezelf weer niet goed. Probeer een gedeelte van de route dus uit je hoofd te leren en gebruik je smartphone alleen maar wanneer je het echt nodig hebt.
4 – Gebruik de besparingsstand van je smartphone! Op die manier wordt je batterij minder warm en als bijeffect wordt je smartphone dus minder warm en hoe minder warmte, hoe beter.
5 – Als je smartphone echt héél erg heet wordt kun je hem beter uitzetten en hem ergens in een koelere ruimte neerleggen! Het is beter je smartphone zelf uit te schakelen bij extreme hitte dan wachten tot de noodbeveiliging van je smartphone ingeschakeld wordt.

En misschien nog wel de beste tips voor tijdens warm zomerweer:

6 – Smartphone weg en genieten van het weer! Laat InstaWeatherPro voor wat het is, even niet Facebooken, niet je ijsje Instagrammen maar gewoon genieten van het zonnetje. Lekker op een terrasje zitten, dobberen in het zwembad of chillen in het park. Zonder smartphone want die heb je niet nodig om te genieten. Lekker thuis laten dus!

Geniet van het weer iedereen!


Tags: , , , ,