Het gemis van Windows Phone 8

Er verschijnen steeds meer positieve berichten omtrent Windows Phone 8. Het marktaandeel stijgt gestaag en onder andere de Lumia 520 en Lumia 1020 doen het goed qua verkopen. Toch blijft er een negatieve sfeer hangen rondom het systeem.

Kleine minpuntjes in Windows Phone 8

Windows Phone logo kleinWie wel eens reviews heeft gezien/gelezen van Windows Phone 8-smartphones weet dat er vaak gehamerd wordt op een aantal zaken: weinig apps, geen notificatiecentrum en een aantal instellingen missen nog. Dat van de apps is een persoonlijk iets want de een zal alles kunnen vinden terwijl een ander nog niet alles kan vinden. Het notificatiecentrum en een aantal instellingen zijn echter een ander verhaal. Je kunt geen geluidje instellen voor binnenkomende berichten, volume voor media is gelijk aan het volume van ringtones, je hebt de keuze uit een beperkt aantal kleuren voor de uitstraling van je telefoon en zo zijn er wat meer kleine minpuntjes.

Een goed concept maken doe je zo!

We zagen deze week echter een video die we al eerder tegenkwamen. De video stamt uit 25 maart 2013 en laat Windows Phone 8 zien zoals het zou moeten zijn:

1386 likes en 22 dislikes, dat zegt wel genoeg over de video. Mensen zijn razend enthousiast over de conceptvideo en zouden de functies graag terugzien in Windows Phone 8. Zaken als een holografisch display op basis van lucht is nog zo goed als onmogelijk in een smartphone en de Lytro Field Camera in een smartphone is ook nog iets teveel van het goede waarschijnlijk, maar de andere zaken zijn goed te implementeren. Zo ziet het Information Center er gelikt uit met alle informatie die je nodig kunt hebben en de mogelijkheid om bepaalde instellingen aan en uit te zetten. Het nieuwe app-menu ziet er ook een stuk beter uit dan hoe het nu is. Alles netjes onderverdeeld in categorieën en er is de mogelijkheid om zelf apps in andere categorieën te plaatsen.

New App MenuInformation CenterEen van de gaafste dingen is in onze ogen is echter ‘Emotion Theme’. Je hebt qua kleurinstelling de volledige vrijheid en kunt de exacte kleur kiezen die jij mooi vindt. Die kleur wordt daarna dan doorgezet naar het hele besturingssysteem zoals de tiles, maar ook de rand van de smartphone krijgt die kleur. Het ziet er allemaal erg strak uit!

Emotion ThemeGaat dit toestel ooit het licht zien?

Natuurlijk is die video niet meer dan een concept gemaakt door iemand met veel talent (en visie?) maar het laat wel zien wat mogelijk is en die mogelijkheden zien er erg mooi uit. De manier waarop het Information Center weergegeven wordt en de implementatie van kleur kunnen zelfs iOS en Android nog wat van leren wat ons betreft. We zijn benieuwd of het toestel uit de video ooit het licht gaat zien.


Tags: , , , ,