Phonebloks, de modulaire telefoon

Vaak doe je je telefoon weg omdat een of een meerdere onderdelen niet meer goed genoeg zijn, of niet meer werken. Een groot deel van de telefoon is dan nog prima in orde, dus zonde om dat weg te gooien. Dat dacht ook de Nederlander Dave Hakkens!

Nederland bedenkt modulaire smartphone

Wie een computer heeft zal vast wel eens een onderdeel vervangen hebben. Nieuwe harde schijf om wat meer opslag te krijgen. Extra geheugen erin zodat de PC wat krachtiger is. Een nieuwe videokaart zodat je de nieuwste games weer kunt spelen, en ga zo maar door. Een computer is volledig modulair en je kunt zelf kiezen wat je allemaal in je PC wilt hebben. Jij kunt je PC helemaal zelf samenstellen als je dat wilt en bij laptops kan het tot op zeker hoogte ook. Maar bij de smartphone, wat in feite een mini-computer is, kan dat niet.

PhonebloksDave Hakkens heeft een concept ontwikkeld genaamd Phonebloks. Phonebloks is een modulaire telefoon waarbij je zelf kunt kiezen wat voor hardware je wilt hebben. Volgens Dave worden telefoon vaak weggegooid of vervangen omdat slechts een gedeelte van het toestel niet meer (goed) functioneert. Denk aan een trage processor, kapot scherm of te weinig opslag. Phonebloks moet dat probleem oplossen met modulaire blokjes. Je kunt eenvoudig blokjes vervangen als ze oud of kapot zijn en hoeft op die manier niet meer heel je telefoon bij het grof vuil te zetten. Veel goedkoper voor de consument en erg goed voor het milieu.

Wij vinden het een erg gaaf concept en zien vervangbare onderdelen in de toekomst zeker wel een rol krijgen in de smartphonewereld. Als jij het concept ook wel ziet zitten dan kun je het project ondersteunen op Thunderclap. Inmiddels zijn er al meer dan 320.000 supporters en de goal stond op 250.000 supporters. Er zijn dus al meer supporters dan op gehoopt werd maar meer is altijd beter. Je hebt nog een maand om het project te steunen.

Bron: Phonebloks.com (website is momenteel zeer slecht bereikbaar)


Tags: , , , ,