350 miljoen mensen gebruiken WhatsApp

Toen mobiel internet steeds meer gemeengoed begon te worden kwam de app WhatsApp uit. Eerst kwam de app uit op de iPhone en later ook op onder andere Android. Inmiddels is WhatsApp niet meer weg te denken en maken 350 miljoen mensen er gebruik van.

WhatsApp heeft maandelijks 350 miljoen gebruikers

WhatsappMaandelijks gebruiken 350 miljoen mensen WhatsApp en daarmee heeft de berichtendienst meer actieve gebruikers dan Twitter. Volgens WhatsApp CEO Jan Koum er de afgelopen maanden 50 miljoen nieuwe gebruikers bijgekomen. Deze toename zou onder andere komen door de toenemende populariteit van goedkopere toestellen zoals de Nokia Asha’s. Naast het bekendmaken van de cijfers heeft WhatsApp ook bekendgemaakt dat het bedrijf samen gaat werken met Nokia. Details over de samenwerking zijn echter niet gegeven.

Concurrentie kan nog niet opboksen tegen WhatsApp

Momenteel doet WhatsApp het nog erg goed maar de concurrentie zit klaar om toe te slaan. Zo zou Twitter werken aan een WhatsApp-concurrent en BlackBerry heeft diens Messenger-app uitgebracht voor Android en iOS. Ook zijn er nog Facebook Messenger, Google Hangout, Kik Messenger, Skype en ChatOn die grofweg hetzelfde doen als WhatsApp.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,