Apple ’s werelds meest waardevolle merk

Dertien jaar lang was Coca Cola ’s wereld meest waardevolle merk maar Apple heeft dat stokje nu overgenomen. Apple is een van die bedrijven die het dagelijks leven heeft veranderd en zo’n beetje alle producten met succes weet te verkopen.

Apple ’s werelds meest waardevolle merk

Apple InterbrandInterbrand is een bedrijf dat zich bezighoudt met merken en de waarde van merken. Zo heeft Interbrand een top 100 van de meest waardevolle merken ter wereld. Dertien jaar lang stond Coca Cola op nummer één. Maar Interbrand heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe nummer één is: Apple. “Zo nu en dan is er een bedrijf dat onze levens veranderd, niet alleen met producten, maar ook met diens houding. Dit is waarom, in navolging van Coca Cola, Interbrand na dertien jaar een nieuwe nummer één heeft: Apple“, aldus Interbrand.

Apple heeft inderdaad ons dagelijks leven flink veranderd. De iPhone is een van de grootste technologische veranderingen geweest in de afgelopen jaren. Er waren natuurlijk al andere soortgelijke toestellen en technologieën, maar Apple wist alles te combineren in een bijzonder succesvol jasje. Bijna elk product na de iPhone is een succesverhaal geweest voor Apple en jaar na jaar steeg de omzet en winst, waardoor de waarde van het bedrijf razendsnel steeg.

Vergelijk acties van diverse iPhone-modellen waaronder de iPhone 5C en de iPhone 5S!

Wat is de waarde van Apple?

De waarde van Apple staat momenteel op 98,316 miljard dollar (72.6 miljard euro) wat natuurlijk een absurd hoog bedrag is. Om het in perspectief te plaatsen: iemand met een inkomen van 1500 euro per maand (minimumloon) zou 5.462.000 jaar moeten werken om  de waarde van Apple bij elkaar te sparen. Op de nummer twee positie van de top 100 staat Google (93 miljard dollar) en op nummer drie staat Coca Cola (79,2 miljard dollar).

Bron: Interbrand


Tags: , ,