Muziek luisteren met de Youtube-app

Als er iets is in de Youtube-app dat door gebruikers gemist wordt is het wel muziek luisteren zoals je met een normale muziekspeler doet. Voor die gebruikers is er goed nieuws want Google gaat die functionaliteit aan de Youtube-app toevoegen!

Muziek luisteren met de Youtube-app wanneer je telefoon vergrendeld is

Youtube audio afspelenEen veelgevraagde functionaliteit voor de Youtube-app is het kunnen luisteren naar muziek terwijl je scherm uitstaat. Momenteel is dat nog niet mogelijk maar in een toekomstige versie zal die mogelijkheid mogelijk wel toegevoegd worden. Er is pas net een update vrijgegeven voor de Youtube-app op Android en in het installatiebestand zitten verwijzingen naar opties die in toekomstige versies mogelijk toegevoegd worden. Een van die opties is ‘Background audio’. De beschrijving van de optie: “Doorgaan met het afspelen van audio terwijl de app draait in de achtergrond of wanneer het scherm uit staat.” De beschrijving laat niet veel aan de verbeelding over en spreekt voor zich.

Video’s offline beschikbaar maken

Naast het afspelen van audio in de achtergrond zal het in een nieuwe versie van de Youtube-app ook mogelijk zijn om video’s offline beschikbaar te maken. Zo zijn er in het installatiebestand van de nieuwste versie wat regels data gevonden die daarnaar verwijzen:

<string name=”delete_from_offline_done”>Video is removed from offline</string>
<string name=”menu_save_to_offline”>Add to Offline</string>
<string name=”notification_progress_completed”>Download Completed</string><string name=”save_to_offline_done”>Video added to offline</string>
<string name=”save_to_offline_error”>Error adding video to offline.</string>
<string name=”save_to_offline_start”>Adding video to offline…</string>

Het zal dus mogelijk zijn in een nieuwe versie van de Youtube-app om video’s offline op te slaan zodat je ze later af kunt spelen. Je kunt dan bijvoorbeeld thuis via wifi een aantal video’s offline opslaan en wanneer je onderweg bent ze terugkijken. Dit kan veel dataverbruik schelen. Het is echter niet duidelijk of video’s opgeslagen worden als een videobestand of dat ze opgeslagen worden in de Youtube-app zodat je ze alleen in die app af kunt spelen.

Wanneer de nieuwe functies via een update naar de Youtube-app op Android komen is nog niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of en wanneer de opties naar de Youtube-app op iOS komen.

Bron: Android Police


Tags: , , , ,