Phablets groter dan 6 inch niet populair

Smartphonemakers verleggen constant de grenzen wat betreft schermformaten. Een paar jaar terug was 3,5 inch nog de standaard, toen werd het 4 inch en nu is 5 inch ook normaal. Groter dan 6 inch is echter niet populair bij consumenten.

Groter dan 6 inch? Nee dank je!

Diverse bronnen in de smartphonemarkt zeggen dat smartphones met een scherm groter dan 6 inch niet populair zijn. Momenteel zijn er slechts een handjevol van deze grote phablets te koop, namelijk de Samsung Galaxy Mega 6.3, de Ascend Mate, Xperia Z Ultra en de HTC One Max. De verkoop van deze toestellen zou echter een stuk lager uitgevallen zijn dan eerder verwacht werd. Als voornaamste reden voor de tegenvallende verkoopcijfers wordt de grootte van de toestellen genoemd. De smartphones zouden niet genoeg ‘mobiliteit’ bieden.

Toestellen met een scherm van tussen de 5 en 7 inch zijn goed voor 20 procent van de totale wereldwijde verkopen aan het einde van het derde kwartaal van 2013. Toestellen van tussen de 6 en 7 inch zouden echter maar goed voor zo’n 3 procent. Een schermgrootte van tussen de 5 en 6 inch biedt voldoende schermoppervlak zonder mobiliteit in de weg te staan en zou daarom zeer waarschijnlijk de standaard worden voor de grotere smartphones. Groter dan 6 inch zal dan zeer waarschijnlijk steeds zeldzamer worden.

Als je wilt weten hoe groot groter dan 6 inch is, moet je even het onderstaande plaatje bekijken. Daar zie je de Xperia Z Ultra (6,4 inch) naast de iPhone 4S (3,5 inch).

Xperia Z Ultra en iPhone 4SBron: DigiTimes


Tags: , , , ,