Rabobank gaat betalen via smartphone invoeren in 2014

Vanaf 2014 is het mogelijk om te betalen via je smartphone. De Rabobank gaat dit invoeren en het zal gaan werken met een mobiele betaalkaart. Je moet voor het betalen via je smartphone wel beschikken over een smartphone met NFC.

Rabobank introduceert in 2014 betalen via je smartphone

Mobiel betalenJe smartphone heb je altijd bij je en het zou natuurlijk erg makkelijk zijn als je hem kunt gebruiken als betaalmiddel. De Rabobank denkt dit waarschijnlijk ook want vanaf 2014 wil de bank het mogelijk maken te betalen via je smartphone. Deze vorm van betalen valt het beste te vergelijken met de chipknip, aangezien je je tegoed op moet waarderen. Voor bedragen onder de 25 euro is geen pincode vereist. Wel moet een winkelier een systeem in gebruik hebben dat deze vorm van betalen mogelijk maakt.

Om te betalen maakt het systeem gebruik van ‘near field communication’ (NFC). Je telefoon moet je bij het betaalsysteem houden en daarna wordt de betaling afgerond. Deze vorm van betalen is al een tijdje bezig met een opmars en vooral in de Verenigde Staten wordt er al langer mee geëxperimenteerd. Een vereiste is wel dat je telefoon beschikt over NFC, en hoewel steeds meer telefoons NFC aan boord hebben zijn het vaak de goedkopere modellen die het missen. Ook hebben geen van de iPhone-modellen NFC aan boord. Apple heeft hier in het verleden naar eigen zeggen wel mee geëxperimenteerd maar nooit geïmplementeerd.

Hieronder een voorbeeldvideo van betalen met NFC:

Bron: Guesecke & Devrient


Tags: , , ,