Viber laat slachtoffers van tyfoon ‘Haiyan’ gratis bellen

Viber is een chatapp voor iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry en de computer. Je kunt gratis chatten, foto’s delen en ga zo maar door. De makers van de app hebben nu bekendgemaakt dat slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen gratis mogen bellen.

Viber laat slachtoffers van tyfoon ‘Haiyan’ gratis bellen

Tyfoon HaiyanOp de website van Viber wordt er het volgende over gezegd: “Met het oog op de huidige situatie in de Filipijnen hebben we een tijdelijke service opgezet waarmee gebruikers uit de Filipijnen gratis naar nummers buiten de Filipijnen kunnen bellen. We zijn er nog druk mee bezig en nog niet alle landen worden ondersteund. Ook kan de kwaliteit van land tot land verschillen. Je moet je telefoon opnieuw opstarten om van de service gebruik te maken. Om iemand te bellen via de service ga je naar je contacten in Viber en tik je op het nummer dat erbij hoort. Bel je familie, laat ze weten dat je oké bent!

Om gebruik te maken van de service moet je aanwezig zijn in het rampgebied.

Je kunt gratis naar mobiele en vaste nummers bellen uit de volgende landen: de Verenigde Staten en Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, China, Hong Kong, India, Indonesië, Italië, Japan, Korea, Maleisië, Singapore en Thailand.

Je kunt gratis naar vaste nummers bellen uit de volgende landen: Argentinië, Brazilië, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Litouwen, Luxemburg, Malta, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en Venezuela.

Mooi gebaar van Viber

Het is een mooi gebaar vanuit Viber om mensen uit het rampgebied gratis te laten bellen. Veel gebieden zitten sinds de vernietigende tyfoon zonder stroom en veel mensen zijn veel van hun bezittingen kwijt. Een mobiele telefoon draag je vaak echter bij je dus is de kans kleiner dat je die kwijt raakt tijdens een dergelijke gebeurtenis. Die mensen kunnen nu familie en vrienden in de Filipijnen en in het buitenland gratis bellen om te laten weten dat ze in orde zijn.

Bron: Viber


Tags: , , , ,