Een telefoon kopen op Amazon?

Amazon is de internationale tegenhanger van Marktplaats en enorm populair bij veel consumenten. Er zitten echter wat smartphones tussen die wel heel erg duur zijn voor wat je krijgt.

Koop je smartphone op Amazon voor 444 keer de normale prijs!

Neem de Samsung Galaxy Young, een budgettelefoontje van Samsung met een prijs van rond de 100 euro. Een schermpje van iets meer dan 3 inch, Android als besturingssysteem en een 3-megapixelcamera. Niks bijzonders dus zou je denken. Toch kost deze telefoon op Amazone.de bij een van de aanbieders maar liefst 44.400 euro! Er zijn op dit moment slechts drie toestellen op voorraad dus je moet er wel snel bij zijn! Wat er nou anders is aan deze versie vergeleken met de normale versie? Waarschijnlijk alleen de prijs want het lijkt gewoon de normale Galaxy Young te zijn.

Samsung Galaxy Young AmazonPuur uit nieuwsgierigheid zijn we verder gaan neuzen in het aanbod van Handy-Shop-Europa. De prijs van 44.400 moet haast wel een fout zijn toch?

Samsung ‘Flip Wallet Case’ voor de Galaxy Note 3: €5.588
Roze cover voor de Galaxy S4: €44.444
Samsung Galaxy Tab 2.0: €44.444
HTC Double Dip Flip cover voor de HTC One: €5.588
HTC One 32GB: €44.444
Het valt wel op dat het steeds dezelfde prijzen zijn maar het is toch vreemd dat het nog redelijk vaak voor komt. En dan zijn dit nog maar twee merken. We hebben ook even naar Apple gekeken maar daar zagen we niks vreemds.

Niet alleen  Handy-Shop-Europa hanteert dergelijke absurde prijzen. Zo kun je op Amazon.com bij Samsung voor slechts $6.149,99 een Samsung Galaxy S4 Active kopen. En BlackBerry heeft op Amazon.com de BlackBerry Q10 te koop voor een mooie prijs van $47.499.

BlackBerry Q10 AmazonEen vluchtige blik in het aanbod van zowel Samsung als BlackBerry leert ons dat er meer toestellen zijn die zonder reden voor absurde prijzen verkocht worden. Gaat het hier nou om een fout in het systeem van Amazon of zijn de getoonde prijzen daadwerkelijke de prijzen van de producten? We hebben een mail gestuurd naar de internationale persafdeling van Amazon om het uit te zoeken. Het zal wel even duren voordat we een reactie krijgen (als er al een reactie komt) maar zodra er meer duidelijkheid is zullen we dat hier melden.

Nu maar hopen dat er niemand zo gek is om voor 44.400 euro een telefoon van 100 euro te kopen!

Bron: Tweakblogs.net


Tags: , , , ,