Er zijn meer smartphonebezitters dan pc-bezitters in Nederland

In Nederland zijn er voor het eerst meer mensen met een smartphone dan dat er mensen zijn met een desktopcomputer. Onderzoeksbureau GfK heeft het onderzocht en is tot die conclusie gekomen.

GfK: meer smartphones dan PC’s in gebruik in Nederland

GfK December 2013We beginnen even met december 2012, want toen lagen de verhoudingen nog wat anders. Toen waren er in Nederland 8,6 miljoen mensen (67%) met een desktopcomputer en 7,4 miljoen mensen (58%) met een smartphone. Eind dit jaar is het voor het eerst dat er meer mensen zijn met een smartphone. Het aantal mensen met een desktop is namelijk gedaald naar 8,3 miljoen (65%) terwijl het aantal smartphonebezitters juist gestegen is naar 8,5 miljoen (67%). Van al die smartphonegebruikers zegt 20% dat ze hun toestel voornamelijk gebruiken voor WhatsApp, mailen en internetten. Bellen doen die gebruikers niet of nauwelijks.

Vergelijk eenvoudig acties met diverse smartphones en van diverse providers op GSMacties.nl!

Ook gekeken naar aantal gebruikers social media

GfK heeft ook gekeken naar het gebruik van social media. Zo zijn er momenteel ruim 9 miljoen Nederlanders met een Facebook-account en dat aantal blijft groeien. In december 2012 had 66 procent van de Nederlanders een account en dat is nu 72 procent. Gemiddeld besteden Nederlanders vier uur meer per week op Facebook (in totaal 24 uur).

Ook Twitter is nog altijd populair maar het aantal actieve gebruikers is wel gedaald. 27 procent van de Nederlanders heeft een Twitter-account maar het aantal bezoeken is met 9 gedaald naar 13 per week. Het aantal berichtjes dat geplaatst wordt is gedaald van 8 per week naar 3,5 per week. Instagram doet het ook nog altijd goed en vooral onder de jongeren. 10 procent van de Nederlanders heeft een Instagram-account en van de jongeren (13-17 jaar) is een derde actief op het platform.

Bron: GfK

 


Tags: , , , ,