Gerucht: Nintendo wil demo’s van games uitbrengen op smartphones

Nintendo verkeert momenteel in een dipje. De 3DS, Nintendo’s handheld, verkoopt minder goed dan verwacht en ook de nieuwe Wii U is niet bepaald het grote succes te noemen waar door Nintendo op gehoopt werd. Tijd dus voor een nieuwe aanpak!

Nintendo wil demo’s uitbrengen op smartphones

Als je twee paradepaardjes niet zo goed verkopen als verwacht moet je kijken wat je anders kunt doen. Momenteel ondervindt de Nintendo 3DS hevige concurrentie van de smartphones en daar wil Nintendo mogelijk handig op inspelen. Er is zou namelijk een strategie in ontwikkeling zijn om smartphones in te zetten als demo-apparaten voor Nintendo-spelletjes.

Nintendo Smartphone

Een 3DS-game op een smartphone zou er zo uit kunnen zien.

Wanneer Nintendo een nieuwe game uit brengt op bijvoorbeeld de 3DS komt er een demo beschikbaar in een speciale Nintendo-app. Deze demo kun je vervolgens gratis spelen voor een bepaalde tijd of tot een bepaald level. Hier heb je dus geen handheld van Nintendo nodig, maar alleen je smartphone. Als jij de nieuwe Super Mario op je telefoon speelt en het erg leuk vindt, dan wordt de stap wat kleiner om een 3DS te kopen.

In hoeverre Nintendo de strategie ook serieus toe wil passen is nog niet bekend en wanneer de software voor smartphones uitgebracht wordt is ook niet bekend.

Bron: Tweakers


Tags: , ,