WhatsApp verwerkte 54 miljard berichtjes tijdens oud en nieuw

Doorgaans worden er tijdens oud en nieuw nogal wat berichtjes verstuurd met de beste wensen. Een berichtje naar vrienden, familie, kennissen, klasgenoten, collega’s en ga zo maar door! WhatsApp heeft nu bekendgemaakt dat er 54 miljard berichtjes verwerkt zijn!

WhatsApp verwerkte 54 miljard berichtjes tijdens oud en nieuw

WhatsappZodra de klok op 31 december 12 uur slaat worden er handjes geschud en begint iedereen ijverig met berichtjes versturen. Voorheen ging het via sms maar steeds vaker worden diensten als WhatsApp gebruikt. WhatsApp heeft nu bekendgemaakt dat er wereldwijd tijdens oud en nieuw maar liefst 54 miljard berichtjes verwerkt zijn. Er zijn 18 miljard berichtjes verstuurd en maar liefst 36 miljard berichtjes ontvangen.

Vorig jaar lag het aantal verstuurde berichtjes nog een stuk lager. Toen werden er 7 miljard berichtjes ontvangen en 11 miljard berichtjes verstuurd wat het totaal brengt op 18 miljard. Dit jaar heeft WhatsApp dus drie keer zoveel berichtjes verwerkt als vorig jaar.

Hoeveel is 54 miljard?

Omdat het met grote cijfers altijd leuk is om het in perspectief te plaatsen gaan we dat ook nu weer doen. We beginnen even met het aantal nullen in 54 miljard: 54.000.000.000. In totaal leven er zo’n 7 miljard mensen op de aarde. Er zijn 18 miljard berichten verstuurd via WhatsApp en daarmee zou je ieder mens op aarde twee berichtjes kunnen laten sturen. Daarnaast zou ieder mens op aarde iets meer dan 4 berichtjes kunnen ontvangen. Best surrealistisch als je er over nadenkt.

Als je elk verstuurd berichtje op een notitie-papiertje van 0,1mm zou schrijven en op elkaar zou stapelen zou je een hoogte bereiken van rond de 180 kilometer. Als je daar van af zou springen zou het zo’n 60 mimuten duren voordat je beneden bent (op basis van de terminale snelheid van de gemiddelde mens – 56m/s). De Mount Everest (hoogste berg van de wereld) zou meer dan 20 keer op elkaar gestapeld worden voordat je het hoogste punt van de papieren pilaar bereikt

Bron: Twitter

 


Tags: , , , ,