Maker haalt Flappy Bird offline

Flappy Bird is in korte tijd enorm populair geworden en heeft veel mensen tot waanzin gedreven vanwege de eenvoudige maar frustrerende gameplay. Vanwege dat gigantische succes heeft de maker de game offline gehaald.

Flappy Bird offline na gigantisch succes

Flappy BirdDon Nguyen uit Vietnam maakte in slechts drie dagen de game Flappy Bird en plaatste de game in de App Store van Apple en de Play Store van Google. De gameplay stelt in de basis niet veel voor: je moet een vogeltje tussen buizen door navigeren door op het scherm te tikken. Klinkt simpel, maar in de werkelijkheid is het enorm frustrerend. Het spelletje werd afgelopen maand in korte tijd enorm populair en ging snel de hele wereld rond. En toen kwam er op 8 februari opeens de volgende Tweet: “Excuses voor alle Flappy Bird-gebruikers, 22 uur vanaf nu zal ik Flappy Bird offline halen. Ik kan het niet meer aan.

Succes maakt niet gelukkig

De game is miljoenen keren gedownload en had duizenden review in de App Store. Met een dergelijke succesvolle game wordt je overspoelt door de media en wil iedereen wel iets zeggen over je spelletje. Je Twitter wordt overspoeld, je mail zit direct vol met allerlei vragen, je telefoon staat roodgloeiend en je wordt in een paar dagen een beroemdheid. Met Flappy Bird verdiende Nguyen zo’n 50.000 dollar per dag wat gelijk is aan 10 en 22 jaarsalarissen in Vietnam. Waarschijnlijk heeft hij dit succes nooit gewild en maakt geld in dit geval niet gelukkig. “Ik kan Flappy Bird een succes van mij noemen. Maar het heeft wel mijn simpele leven verpest. Dus nu haat ik het“, aldus Nguyen. Gevolg: het spelletje is niet meer te downloaden.

Overigens zijn er geruchten dat het niet het succes was dat Flappy Bird de das om heeft gedaan. De groene buizen uit het spelletje zijn een rechtstreekse kopie van de buizen uit de oude Super Mario-games. Sommige personen denken dan ook dat Nguyen wat advocaten van NIntendo achter zich aan heeft gekregen en dat het spelletje daarom offline gehaald is. Het zou zomaar kunnen maar zeker weten zullen we waarschijnlijk nooit doen.

Overigens stopt Nguyen niet met het maken van spelletjes en hij heeft al wat nieuwe dingen waar hij aan werkt. Het is nu maar te hopen dat die games niet hetzelfde succes gaan kennen als Flappy Bird.

Bron: Twitter & The Verge

 


Tags: , , , , , ,