Apple zit met 3 miljoen iPhone 5C’s die stof verzamelen

Er zijn al een aantal berichten verschenen over de verkopen van de iPhone 5C. Het toestel zou niet heel erg aan slaan en legt het qua verkopen behoorlijk af tegen de duurdere iPhone 5S. Het gevolg is dat Apple met behoorlijk wat overschot zit.

3 miljoen iPhone 5C’s verzamelen stof

Momenteel liggen zo’n 3 miljoen iPhone 5C’s stof te verzamelen. 2 miljoen van de toestellen liggen bij Pegatron, de fabrikant van de iPhone 5C en de rest ligt in de winkels. Mensen willen maar de iPhone 5C maar niet kopen waardoor de toestellen stof liggen te verzamelen. Ondanks deze flinke domper heeft Apple het afgelopen kwartaal wel weer een record gevestigd, maar dat ligt dus waarschijnlijk niet aan de iPhone 5C. Consumenten kiezen liever voor de iPhone 5S, ondanks de hogere prijs. Dit betekent dat de iPhone 5C simpelweg te duur is en dat de prijs flink omlaag moet om aantrekkelijk te worden.

iPhone 5C kleurenEen tijdje terug was er al het gerucht dat er geen iPhone 6C zal komen en met dit nieuwe bericht in het achterhoofd wordt dat gerucht flink versterkt. Apple heeft met de iPhone 5C een flinke inschattingsfout gemaakt. Het gerucht gaat nu dat Apple de prijs van de iPhone 5C binnenkort zal verlagen om zo van het overschot af te komen waarna een vroegtijdig pensioen van het toestel zal volgen.

Bekijk aanbiedingen van de kleurrijke iPhone 5C!

Bron: GSMarena