Je telefoon opladen in 30 seconden!

Als het aan het Israëlische StoreDot ligt dan kunnen wij onze telefoon vanaf eind 2016 in slechts 30 seconden opladen! Accu leeg? Kabel in je telefoon en binnen een halve binnen zit de accu weer vol.

Je telefoon opladen in 30 seconden!

Normaal duurt het een uurtje of twee voordat een hedendaagse smartphone weer helemaal opgeladen is (vanaf minder dan 10 procent). Vaak hangt een smartphone in de auto, op het nachtkastje of op het werk aan het infuus omdat je je telefoon dan toch niet gebruikt. Het kan echter nog beter moet het Israëlische StoreDot gedacht hebben want zij hebben een accu en lader ontwikkelt waarmee volledig opladen in 30 seconden mogelijk is. Er is zelfs een video beschikbaar waar op te zien is dat ze de accu in 30 seconden opladen.

Wat je gedurende de video echter bijna niet ziet is de gigantische accu die in de telefoon zit. Die gigantische accu gaat gepaard met een stekkertje dat wat groter is dan een USB-kabeltje. De accu zou dus drastisch verkleind moeten worden voordat het enigszins bruikbaar is. Ook moet gezegd worden dat het nu ook al mogelijk is (in theorie) om een accu razendsnel op te laden, maar dan wordt de kans op oververhitting heel erg groot. Er wordt in korte tijd veel stroom door een klein oppervlak geleid en dat gaat gepaard met veel hitte met diverse gevaren tot gevolg. Dat is dus een probleem dat opgelost moet worden en verklaart ook waarom de door StoreDot gebruikte accu momenteel nog zo groot is.

De technologie werkt met bio-organische nanodots in plaats van het veel gebruikte cadmium. De bio-organische nanodots zouden betere prestaties leveren in een accu, makkelijker te produceren zijn én ze zijn milieuvriendelijker. Het probleem is nu dus nog de grootte van de accu. Een tweede probleem is het voor zich winnen van fabrikanten. Een telefoon met verwisselbare accu voorzien van een nieuwe accu is niet moeilijk, maar veel telefoons hebben tegenwoordig geen verwisselbare accu’s meer.

De technologie van StoreDot moet eind 2016 in massaproductie gaan. Een oplader zal zo’n 22 euro kosten en de prijs van een accu is nog niet bekend.


Tags: , , ,