Aantal Nederlandse smartphonebezitters groeit minder hard

Het aantal Nederlandse smartphonebezitters groeit nu minder hard. Momenteel lopen er zo’n 9 miljoen Nederlanders rond met een minicomputer in de broekzak en dat is ‘maar’ 6 procent meer dan een half jaar geleden.

Steeds minder nieuwe smartphonebezitters erbij in Nederland

gfk-logoDrie jaar geleden groeide het aantal smartphonegebruikers met 36 procent, maar inmiddels is dat gezakt naar 6 procent. Momenteel lopen er zo’n 9 miljoen smartphonebezitters rond in Nederland en veel van de mensen die nu een smartphone kopen zijn al toe aan hun tweede of derde toestel.

Het lijkt er dus op dat de markt enigszins verzadigd aan het raken is. Iedereen die een smartphone wil heeft er eentje en daardoor neemt de groei steeds verder af. Het is dus tijd voor een soort smartphone 2.0! Overigens wil het niet zeggen dat er straks geen smartphones meer verkocht worden want uiteindelijk moeten die 9 miljoen mensen vroeger of later een nieuwe telefoon kopen.

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Check dan de vergelijker op GSMacties.nl en kies een actie met telefoon die perfect bij jou past!

In opkomende markten ziet de markt er overigens heel anders uit. In landen als China, India en diverse Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen zit de smartphonemarkt flink in de bloei. Diverse fabrikanten spelen dan ook in op deze opkomende markten om daar voet aan de grond te krijgen.

Bron: Tweakers


Tags: , , , ,