Fuffr breidt je smartphone uit naar de tafel

De naam Fuffr is een beetje vreemd maar de gelijknamige accessoire van het bedrijf is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het hoesje veranderd namelijk het oppervlak naast je smartphone in een touchscreen!

Fuffr vergroot het touchscreen-oppervlak van je telefoon

FuffrHet Fuffr-hoesje is bedoeld voor de iPhone 5S en bevat diverse sensoren om bewegingen van je vingers naast de telefoon te volgen. Door middel van een Bluetooth Low Energy-verbinding verstuurd Fuffr de data terug naar de iPhone waardoor je je telefoon kunt bedienen zonder hem aan te raken. Een soortgelijke techniek bestaat al wat langer, maar dan voor de PC. Leap Motion is een klein kastje dat je achter je toetsenbord zet en die je hand- en vinger-bewegingen waar kan nemen. Dat was al vrij indrukwekkend maar een zelfde soort techniek inbouwen in het hoesje van een smartphone is net een stapje verder wat ons betreft.

Momenteel is het Fuffr-hoesje nog in ontwikkeling en het bedrijfje is nog op zoek naar gepassioneerde ontwikkelaars. Ook kunnen ontwikkelaars een kit aanvragen om zelf apps te gaan ontwikkelen op basis van de techniek die Fuffr gebruikt. Of Fuffr uiteindelijk ook naar andere smartphones komt behalve de iPhone 5S is nog niet bekend.

Hoewel Fuffr momenteel nog redelijk in de kinderschoenen staat kan de het wel eens heel groot worden. Stel je voor dat ze dezelfde techniek in weten te bouwen in een toetsenbord, waardoor er een ’touchscreen’-oppervlak ontstaat naast of voor je toetsenbord. Of het inbouwen in een laptop/tablet/smartphone-dockingstation. Of in een afstandsbediening zodat je de televisie of mediabox via de tafel of bank kunt besturen. Eindeloze mogelijkheden!


Zal deze scene uit Iron Man 2 uiteindelijk werkelijkheid worden?

Bron: Fuffr


Tags: , , , , , ,