5G vanaf 2020 in Londen

Als het aan de burgemeester van Londen ligt beschikt de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk  vanaf 2020 over een enorm snel 5G-netwerk. Onder andere de Europese Commissie investeert veel in 5G.

Londen wil in 2020 een 5G-netwerk

internetsnelheidDeze week gaat Boris Johnson, burgemeester van Londen, aankondigen dat Londen in 2020 voorzien zal zijn van een 5G-netwerk. De stad werkt daarvoor samen met de universiteit van Surrey. “Londen krijgt een reputatie als technologiehoofdstad van Europa en daarom moeten we zorgen dat elke Londenaar toegang heeft tot de beste digitale connectiviteit“, aldus Johnson.

Of de deadline van 2020 gehaald gaat worden is nog maar de vraag. Momenteel wordt er druk onderzocht naar technologieën om een opvolger van 4G te verwezenlijken. De Europese Commissie heeft al bijna een miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van 5G en heeft eveneens als doel om de technologie vanaf 2020 beschikbaar te maken. In eerste instantie zal mogelijk dan wel gaan om een kleinschalige uitrol. De Britse provider EE zei eerder dat verwacht wordt dat 5G vanaf 2022 beschikbaar zal zijn.

Om 5G mogelijk te maken zullen er wel weer nieuwe frequenties vrijgemaakt moeten worden. Ook moeten providers nieuwe masten plaatsen (of oude masten updaten als dat mogelijk is). Maar als dat allemaal rond is kun je genieten van razendsnel internet op je smartphone of tablet. Zuid Korea heeft via hun 5G-netwerk (dat momenteel in ontwikkeling is) al aangetoond dat het mogelijk is een film (of ander bestand) van 800MB te downloaden is 1 seconde. Ter vergelijking: hetzelfde bestand downloaden via 4G zou 40 seconden duren (in optimale omstandigheden).

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , , , , ,