Smartphonegebruikers kunnen niet zonder hun smartphone

Een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Bank of America, toont aan dat maar liefst 47 procent van de smartphonegebruikers hun smartphone niet eens één dag kan missen. Een behoorlijk percentage en zelfs best zorgwekkend.

Smartphonegebruikers kunnen niet zonder hun smartphone

smartphone-onderzoekBraun Research heeft in opdracht van Bank of America een onderzoek uitgevoerd onder 1000 deelnemers. Het onderzoek richtte zich op het gebruik van je smartphone en de resultaten laat zien hoe afhankelijk sommige mensen zijn van hun telefoontje.

85 procent van de ondervraagden bekijkt zijn smartphone minimaal een paar keer per dag. 35 procent bekijkt zijn smartphone bijna constant en bijna 47 procent kan niet eens een dag zonder smartphone.

Om het nog iets specifieker te bekijken: 13 procent kan nog niet eens een uur zonder smartphone. 34 procent voelt zich ‘naakt’ als ze 24 uur zonder smartphone door moeten brengen, 28 procent kan het een week volhouden maar vindt dat moeilijk en 16 procent kan prima zonder telefoon. Die laatste groep geeft aan het idee constant bereikbaar te zijn te haten.

En hoe zit het met het gebruik van de telefoon tijdens dagelijkse taken? 38 procent gebruikt de smartphone tijdens het rijden, 15 procent deelt werkelijk elk detail van hun leven op social media, 7 procent checkt de smartphone tijdens het eten, 12 procent checkt de smartphone midden in een gesprek en 15 procent bespreekt publiekelijk persoonlijke informatie.

In de PDF van Bank of America staan nog véél meer resultaten. Bijvoorbeeld hoe belangrijk een smartphone is vergeleken met andere alledaagse zaken, of waar mensen bang voor zijn als hun telefoon gestolen wordt.

Hoe verslaafd ben jij aan je smartphone?

Wat wel duidelijk blijkt uit het onderzoek is hoe verweven de smartphone is met ons dagelijks leven. We gebruiken de smartphone om op de hoogte te blijven van wat vrienden en familie doen, we gebruiken het om te communiceren, te navigeren, te bankieren, te ontspannen, te fotograferen en ga zo maar door. Een klein ‘doosje’ waarin in feite heel je leven zit. En stel jezelf maar eens de vraag hoe lang jij zonder smartphone kunt. Of ga eens na hoe vaak jij je smartphone bekijkt op dagelijkse basis. Misschien een keertje een dagje uit of naar het werk zonder je smartphone, en dan bijhouden hoe vaak jij de neiging hebt je smartphone te pakken.

Bron: Bank of America


Tags: , , , ,