Snapchat is aan het testen met stickers en locaties

Snapchat is een van die apps die uit het niets gigantisch populair werd. Allemaal leuk en aardig maar je moet je populariteit zien te behouden én je moet er wat geld aan overhouden. Althans, dat is meestal de bedoeling van een bedrijf.

Snapchat gaat stickers toevoegen

Snapchat is eigenlijk een hele simpele app. Je maakt een foto, voegt wat tekst toe op de foto, klikt aan wie de foto mogen zien en verstuurt het. Vervolgens kunnen de door jou geselecteerde gebruikers je foto een X aantal seconden zien waarna de foto verdwijnt. Ondanks die eenvoud (of juist vanwege de eenvoud) is de app razend populair geworden en inmiddels versturen velen mensen Snaps naar elkaar.

Om die populariteit vast te houden moet Snapchat nieuwe zaken toe blijven voegen zodat gebruikers niet weglopen naar de concurrentie. Een van die nieuwtjes is dat je stickers kunt verkrijgen als je je bevind op bepaalde locaties.

Snapchat-stickers-2Bepaalde gebruikers hebben de mogelijkheid gekregen stickers toe te voegen aan foto’s. Die stickers zijn gebaseerd op de locatie waar de gebruiker zich op dat moment bevindt. Zo krijg je een sticker met vele dollarbiljetten als je je bevindt in het financiële district van New York. Maar ook verschillende steden en andere locaties hebben hun eigen stickers.

Snapchat-stickersHet is goed mogelijk dat Snapchat stickers gaat toevoegen van bedrijven zoals McDonalds, Burger King, kledingwinkels, restaurants en meer, in ruil voor geld. Het is natuurlijk prima marketing als mensen stickers van bepaalde winkels toevoegen aan foto’s en die vervolgens doorsturen naar een flink aantal contacten. En Snapchat zal toch ergens geld op moeten verdienen.

Bron: Engadget


Tags: , , ,