Iemand heeft Siri gebruikt om een lijk te verbergen

Siri is, zoals we allemaal weten, de digitale assistent op de iPhone. Jij stelt een vraag, Siri beantwoord die vraag. Je kunt ook grappige vragen stellen, zoals waar je een lichaam moet verstoppen. Niemand had echter verwacht dat iemand die vraag serieus zou stellen.

Moordenaar vraagt Siri waar hij een lijk kan verbergen

apple-siri-logoPedro Bravo, een 20-jarige jongen, had zijn kamergenoot vermoord. Pedro kreeg ruzie met Christian Aguilar, die op dat moment een relatie had met de ex-vriendin van Pedro. Na de daad moest Pedro van het lijk af komen. Wat is daarvoor de beste manier? Dat wist hij niet dus vroeg hij het aan Siri.

De autoriteiten in de VS hebben locatie-data van de iPhone van Pedro afgehaald om te zien waar hij was op het tijdstip van de moord én tijdens die periode heeft hij zijn iPhone-zaklamp negen keer gebruikt. Tijdens het verbergen van het lijk heeft Pedro aan Siri gevraagd hoe hij er het beste van af kan komen, en ook dat was terug te halen uit de iPhone.

Voorheen, als je Siri vroeg hoe je het beste van een lijk af kon komen, kreeg je overigens gewoon een antwoord, waarschijnlijk bedoeld als geintje. Siri antwoordde namelijk met “wat voor plaats zoek je?” en gaf dan suggesties als bassins, mijnen, dumpplaatsen en moerassen. Als je nu die vraag stelt zegt Siri dat ze het antwoord wist, gevolgd door drie puntjes. Of die wijziging ook iets te maken heeft met de zaak van Pedro Bravo is echter niet helemaal duidelijk.

Bron: The Verge


Tags: , , , , ,