Smartphonegebruikers brengen meer tijd door met apps

Smartphonegebruikers brengen steeds meer tijd door met apps. Vooral muziek luisteren wordt veel gedaan op de smartphone en ook daar heb je uiteraard tal van apps voor. Social media en gezondheid/fitness zijn ook populair.

We brengen meer tijd door met apps

App-gebruikIn een jaar tijd is het gebruik van muziek-apps maar liefst met 79 procent gegroeid. Daarna komen de gezondheid- en fitness-apps die 51 procent meer gebruikt worden en social media wordt 49 procent meer gebruikt. Dat is best een behoorlijk groei maar niet heel raar. De laatste tijd zijn apps om muziek te streamen erg in trek en veel smartphonefabrikanten zetten groot in op de gezondheid.

Ook het gebruik van reis-, entertainment-, sport-, game- en nieuws-apps is het gestegen.

App-gebruik-2Verder spenderen gebruikers gemiddeld 21 procent meer aan apps, wordt een app gemiddeld 11,5 keer per maand geopend (vergeleken met 9,4 keer een jaar geleden) en een gemiddelde app-sessie duurt 5,7 minuten. Apps die te maken hebben met social media lijken volgens de onderzoekers erg op snacks. Ze worden het meest per maand geopend (gemiddeld 25,1 keer) maar de sessies zijn het kortst (2,5 minuten per sessie). Muziek-apps worden ook relatief vaak geopend (16,3 keer per maand) maar ook lang gebruikt, namelijk gemiddeld 8,9 minuten per sessie.

De data komt van Localytics, een platform dat zich richt op marketing en analyse voor mobiele- en web-apps. De data waar de bovenstaande resultaten op gebaseerd is komt van augustus 2013 tot en met augustus 2014.

Bron: Localytics


Tags: , , , , , ,