WhatsApp-update voor Windows Phone problematisch

WhatsApp heeft een update uitgebracht voor zijn Windows Phone-app en hoewel er een aantal mooie verbeteringen te vinden zijn wordt de update ook geplaagd door problemen. Zo zou de app kunnen crashen na de update.

Er is inmiddels een update uitgebracht die de problemen verhelpt!

WhatsappNiet iedereen lijkt last te hebben van de problemen, maar toch zijn er een flink aantal mensen die wel problemen ondervinden na het updaten van WhatsApp voor Windows Phone. WhatsApp zou crashen en niet meer verbinden waardoor berichten versturen niet mogelijk is. Niet echt handig voor een app die draait om het versturen van berichten.

Er lijken twee manieren te zijn waarop het updaten kan verlopen:
1 – Je installeert de update en WhatsApp werkt gewoon zoals het moet werken.
2 – Je installeert de update en WhatsApp wordt een instabiel hoopje ellende.

In het geval van optie 2 moet je WhatsApp verwijderen en opnieuw installeren, maar het probleem daarbij is dat het terugzetten van de backup van je gesprekken alles weer verpest. Eerst zegt WhatsApp dat het herstellen van de backup mislukt is, dan ga je verder en krijg je foutmeldingen bij het terugzetten van je favorieten en krijg je de melding dat geen van je contacten WhatsApp gebruikt. Vervolgens moet je WhatsApp weer verwijderen, weer opnieuw downloaden en installeren en deze keer niet kiezen voor het terugzetten van de backup. Er zijn echter ook mensen waarbij het terugzetten van de backup wel gelukt zou zijn.

Waardoor de probleem ontstaan en welke toestellen last hebben van welke specifieke problemen is niet te zeggen. Het is ook niet bekend of en wanneer WhatsApp een hotfix (een mini-update om problemen te verhelpen) uitbrengt voor de laatste update.

Wat voor verbeteringen brengt de update met zich mee?

Als je de problemen met het updaten achter de rug hebt kun je aan de slag met de nieuwe versie van WhatsApp. Het eerste dat je zult merken is dat de app sneller opent dan voorheen. Daarnaast is de interface meer geoptimaliseerd voor hogere resoluties, je foto’s bijsnijden en draaien, je kunt chats opslaan, voor elke chat een eigen achtergrond kiezen, teksten toevoegen aan foto’s en video’s en je kunt gemakkelijker en nauwkeuriger je locatie delen.

Bron: Windows Central