Gorilla Glass 4 beter bestand tegen valschade

Corning, het bedrijf achter Gorilla Glass, heeft Gorilla Glass 4 aangekondigd. Deze nieuwe versie van hun bekende glas dat veel te vinden is in smartphoneschermen zal beter bestand zijn tegen valschade.

Gorilla Glass is een speciaal soort gehard glas dat prima bestand is tegen krassen. Een groot nadeel van gehard glas is echter dat het sneller breekt. Er is niet veel voor nodig om een smartphonescherm te breken en heel veel smartphonegebruikers hebben daar ervaring mee. Dat moment dat je telefoon met het scherm naar beneden richting de grond duikt en daarna stil blijft liggen waarna je eigenlijk niet durft te kijken, bang dat het scherm vol met barsten zit. Dat is geen fijn gevoel en dat weten ze bij Corning ook. Gorilla Glass 4 zal dan ook beter bestand zijn tegen schade door vallen.

De vierde generatie Gorilla Glass is volgens Corning minimaal twee keer sterker dan het sterkste glas van concurrerende bedrijven. Een smartphone die uitgerust is met een Gorilla Glass 4-scherm zal bij een val van 1 meter op een ruwe ondergrond in 80 procent van de gevallen er onbeschadigd uit komen. 1 meter lijkt niet heel hoog maar toch kan die hoogte al snel dodelijk zijn voor een smartphoneschermpje.


Tags: , , , , , ,