HEMA gaat eigen smartphones verkopen

De HEMA gaat vanaf vandaag een tweetal eigen smartphones verkopen. Het gaat om twee goedkope modellen, de H3 en de H5. Naast de twee smartphones gaat HEMA ook een goedkope tablet verkopen.

De HEMA smartphone H3 en smartphone H5 worden beide exclusief in de webwinkel van HEMA verkocht, maar vanaf begin december liggen ze ook in de gewone HEMA-filialen. Beide toestellen vallen onder het HEMA-merk en worden voor een zacht prijsje verkocht.

Hema-smartphoneHEMA smartphone H3

Hema-smartphone-h3De HEMA smartphone H3 is het goedkopere model van de twee. Het toestel kost 100 euro en hoewel de prijs niet hoog is zijn de specificaties wel gewoon in orde. Zo heeft het toestel een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 540×960 pixels, de processor is een quad-core Mediatek-processor met een snelheid van 1,3GHz en er is 512MB werkgeheugen bezig. Qua opslag moet je het doen met 4GB en als dat te weinig is kun je het uitbreiden met een MicroSD-kaartje van maximaal 32GB. Voor zit een 2-megapixelcamera en achterop zit een 5-megapixelcamera.

HEMA smartphone H5

Hema-smartphone-h5Als je iets meer uit wilt geven dan kun je voor 159 euro de HEMA smartphone H5 kopen. Dit toestel heeft een iets groter scherm, namelijk 5 inch, maar wel met een resolutie van 720×1280 pixels. De processor is ook hier de Mediatek-processor me een snelheid van 1,3GHz maar er is 1GB werkgeheugen aanwezig in plaats van 512MB. Dit zal hoogstwaarschijnlijk voor een fijnere Android-ervaring zorgen. De H5 biedt maar liefst 32GB opslag maar er is geen optie een MicroSD-kaartje te plaatsen om de opslag uit te breiden. Achter zit een 8-megapixelcamera en voor zit een 2-megapixelcamera.

Beide toestellen zijn voorzien van Android 4.4 en worden geleverd met een aantal vooraf geïnstalleerde apps. Zo staat er een app op van HEMA’s fotoservice, een app voor de webwinkel van HEMA en een HEMA Mobiel-app. De toestellen zijn van een onbekende Chinese fabrikant en worden gemaakt in opdracht van HEMA.

Bekijk de H3 en H5 op Hema.nl


Tags: , , , ,