Steve Wozniak vindt dat Apple eerder met grote iPhone moest komen

Steve Wozniak, een van de mede-oprichters van Apple, is er niet vies van felle kritiek te uiten op wat Apple in zijn ogen fout doet. Zo heeft hij nu zijn zegje gedaan over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Niet over de toestellen zelf, maar wel over het formaat.

Steve WozniakTerwijl concurrerende merken al een redelijke tijd toestellen uitbrachten met schermen van mer dan 4 inch bleef Apple tot dit jaar behoorlijk achterlopen. Samsung, HTC, LG en Sony hadden bijvoorbeeld al toestellen met schermen van meer dan 5 inch en resoluties van meer dan 1920×1080 pixels. Als iPhone-gebruiker moest je het doen met 4 inch een een resolutie van 1136×640. Daarnaast behaalde Samsung met de Galaxy Note-serie behoorlijk wat succes in de phablet-categorie.

Steve Wozniak vindt dan ook dat Apple drie jaar geleden al met grotere toestellen had moeten komen. “Apple had een zoveel groter marktaandeel in de smartphonemarkt kunnen hebben als ze de afgelopen drie jaar al grotere schermen voor de iPhone aan hadden geboden. Ze hadden dan beter kunnen concurreren met Samsung“, aldus Wozniak tegen CNNMoney.

Het is lastig te bepalen of Wozniak gelijk heeft over het marktaandeel. Samsung differentieert zich vooral in de categorie van goedkopere telefoons en behaald daar veel marktaandeel mee. Het merk heeft veel budgettoestellen die je voor rond de 100 euro of minder kunt vinden in de winkels. Apple heeft niks in die categorie en heeft al vaker aangegeven daar ook geen interesse in te hebben.

Wozniak is overigens wel weer teruggekeerd naar de iPhone na telefoons te hebben gehad die draaien op Android en Windows Phone. “Technologie is als een lied. Je kunt alle details horen van een ander, maar je weet het niet zeker tot je het zelf gehoord hebt“, zei hij daarover. Wozniak is dan ook een rasechte gadgetliefhebber die het liefste alles uitprobeert. Of het nou een telefoon, smartwatch of tablet is, of het nou iets van Android, iOS of Windows Phone is. En over smartwatches gesproken, ook daar heeft hij zijn zegje over gedaan: “Ik bleef zeggen dat ik een smartphone om mijn pols wilde hebben dus ik kocht de eerste smartwatches toen die uit kwamen. Ik wilde er echter weer snel va af. Ik werd heel negatief over smartwatches.” De Apple Watch is volgens Wozniak een eigenlijk gewoon luxueuze fitness-band maar hij gaat hem wel uitproberen.

Bron: CNNMoney


Tags: , , , ,