Meer dan 9 miljoen WhatsAppers in Nederland

WhatsApp doet het goed in ons koude kikkerlandje! Er zijn namelijk zo’n 9,4 miljoen Nederlanders actief op de berichtendienst. Daarmee zou je bijna kunnen stellen dat praktisch iedereen met een smartphone WhatsApp gebruikt.

WhatsappIn juni 2014 waren er ruim 9 miljoen Nederlanders in het bezit van een smartphone. Dat aantal is waarschijnlijk wel wat gestegen sinds die meting, maar met 9,4 miljoen Nederlandse WhatsAppers kun je stellen dat praktisch elke Nederlander met een smartphone ook WhatsApp gebruikt.

Het onderzoek naar WhatsApp-gebruikers werd uitgevoerd door Telecompaper. In september van 2011 waren er nog geen 3 miljoen Nederlanders actief op WhatsApp en in maart vorig jaar stond de teller nog op 8 miljoen. Daarmee is het aantal gebruikers door de jaren heen dus flink gegroeid en aan die groei lijkt maar geen eind te komen. Toch kan het aantal gebruikers niet meer zo explosief groeien als in de afgelopen jaren omdat er simpelweg niet meer smartphonegebruikers zijn.

WhatsApp mag zich dan wel de populairste chat-app noemen, maar het is zeker niet de enige! Qua populariteit staat Facebook Messenger op nummer twee met 4,4 miljoen actieve gebruikers, gevolgd door Skype met 2,9 miljoen gebruikers en Snapchat met 1,49 miljoen gebruikers. Zoals je ziet steekt WhatsApp wel met kop en schouders boven de concurrentie uit wat populariteit betreft.

Bron: Telecompaper