Samsung Galaxy E7 en E5 aangekondigd

Samsung heeft de nieuwe Galaxy E-productlijn aangekondigd. De productlijn bevat momenteel twee toestellen: de Samsung Galaxy E5 en de Galaxy E7. Qua design lijkt de E-serie veel op de A-serie maar dan zonder het aluminium.

Galaxy-E7De Galaxy E5 en E7 lijken qua specificaties erg veel op elkaar. Het grootste verschil is het scherm. De Galaxy E7 heeft namelijk een 5,5 inch-scherm terwijl de E5 een 5 inch-scherm heeft. Beide schermen hebben een resolutie van 720×1280 pixels. Ook hebben beide toestellen een Snapdragon 410-chipset aan boord en beide toestellen beschikken over 16Gb opslag (mogelijkheid uit te breiden met een MicroSD-kaartje). De Galaxy E7 heeft 2GB werkgeheugen en de Galaxy E5 moet het doen met 1,5GB werkgeheugen.

De Galaxy E7 heeft achter een 13-megapixelcamera en voor een camera met een een resolutie van 5 megapixels. De Galaxy E5 heeft achter een camera met een resolutie van 8 megapixels en voor een camera met een resolutie van 5 megapixels.

Qua design lijken de Galaxy E5 en E7 erg op de Galaxy A-toestellen. Er is zelfs een metalen accent aanwezig, maar dat accent is net als de rest van het toestel gemaakt van kunststof. De Galaxy A-toestellen hebben metalen accenten gemaakt van aluminium.

Samsung heeft de toestellen aangekondigd in India en over de beschikbaarheid en prijs in Europa is nog niks bekend.


Tags: , ,