Spotify onthult nieuwe manier van muziek ontdekken

Spotify heeft een nieuwe functie bekendgemaakt waarmee makkelijker muziek ontdekt kan worden. De feature heet Touch Preview en het stelt gebruikers in staat gemakkelijker muziek uit een playlist of album uit te proberen.

Eerder was het mogelijk om een preview van 30 seconden te luisteren van een nummer maar die optie is uit Spotify gesloopt. Momenteel moet je, als je wilt weten of een bepaald album of playlist leuk is, naar een album of playlist gaan, een nummer kiezen en afspelen. Wil je een ander nummer luisteren om te checken of ook andere nummer leuk zijn dan moet je ook dat nummer wil selecteren en afspelen. Best omslachtig allemaal!

Met Touch Preview gaat het helemaal anders! Door je vinger op een nummer te houden hoor je een preview van 30 seconden, net zoals eerst ook mogelijk was, maar je kunt er nog véél meer mee. Je kunt je vinger op het scherm houden en zo naar andere nummers bewegen om die te previewen. Als je je vinger op een album houdt krijg je een aantal nummers te zien die je uit previewen. Je kunt met je vinger door een album heen bewegen om een idee te krijgen van de nummers die er in zitten.

Als je een preview wel tof vond dan kun je je vinger naar rechts vegen om het nummer in de wachtrij te plaatsen of naar links vegen om het nummer toe te voegen aan je collectie. En als je normaal muziek aan het luisteren was voordat je Touch Preview activeerde dan ga je daarna gewoon weer verder waar je gebleven was.

Touch-PreviewVoor nu is Touch Preview alleen beschikbaar voor iOS-apparaten maar andere apparaten worden snel toegevoegd aan het lijstje zodat we snel allemaal al vegend over onze smartphones en tablets nieuwe muziek kunnen ontdekken.


Tags: , , ,