WhatsApp brengt webversie uit

Het zat er al aan te komen maar nu is het dan officieel: WhatsApp heeft een versie uitgebracht die te benaderen is via je browser. Het werkt vooralsnog alleen in Chrome en WhatsApp voor de iPhone wordt nog niet ondersteund.

WhatsApp-WebWhatsApp werd deze week op Android, Windows Phone en BlackBerry 10 geüpdatet en opeens stond er in het menu de optie ‘WhatsApp Web’. Daarmee kun je een QR-code scannen op web.whatsapp.com om je telefoon te koppelen aan een computer. Daarna kun je vrolijk verder whatsappen op je computer met het comfort van een toetsenbord!

Je telefoon moet wel online blijven anders wordt de verbinding met de webversie verbroken. De webversie is dan ook puur een grotere versie van WhatsApp op je telefoon en niet een aparte dienst. Berichten worden ook niet bewaard op een server en je telefoon is verantwoordelijk voor het verzenden en ontvangen van berichten. Dat werkt bijvoorbeeld anders dan de webversie van Telegram, die los van je telefoon te gebruiken is.

iOS wordt niet ondersteund omdat het platform beperkingen zou hebben. Wat die beperkingen precies zijn heeft WhatsApp niet bekendgemaakt.


Tags: , ,