Aflevering van televisieserie gefilmd met iPhones

Doorgaans wordt een televisieserie gefilmd met dure camera’s, compleet met alle nieuwste snufjes en meerdere mensen die ze bedienen. De volgende aflevering van de serie Modern Familiy is echter compleet met iPhones en iPads gefilmd.

Modern Family is een serie over een nogal maffe familie met zeer uiteenlopende personen. Van de oubollige Jay Pritchett en dramaqueen Cameron Tucker tot de hippe (althans dat denkt ie) vader van drie, Phil Dunphy en de slimme Manny Delgado. Daarnaast heb je nog tal van andere familieleden die uiteraard allemaal de meest vreemde en hilarische dingen mee maken.

De 16e aflevering van het zesde seizoen draagt de naam Connection Lost en is volledig gefilmd met iPhones en iPads. Alles speelt zich af op de MacBook van het personage Claire. Ze zit vast op het vliegveld en is op zoek naar haar dochter na dat ze een flinke ruzie gehad hebben. Om haar op te sporen neemt ze via FaceTime contact op met de andere leden van de familie. Interessant is overigens dat deze aflevering niet gesponsord is door Apple, althans niet helemaal. De makers zijn naar eigen zeggen zelf naar Apple gestapt om wat toestellen te regelen om alles op te nemen. Bekijk de promo hieronder:

Van brieven sturen en bellen naar Facetimen en Skypen

Nu is dit concept wel vaker toegepast in de televisiewereld (vooral met commercials) maar het geeft wel een interessante kijk op hoe wij communiceren met elkaar. In een podcast van technologiewebsite Tested praatte Adam Savage (van Mythbusters) bijvoorbeeld over hoe zijn zoon huiswerk aan het maken was samen met zijn vriendin, maar dat zijn vriendin er niet fysiek bij was. De twee tortelduifjes waren ‘samen’ huiswerk aan het maken via Skype maar volgens Savage leek het alsof ze beide in de ruimte waren. En zo zijn er meer voorbeelden van de verschuiving op het gebied van communicatie. Afspraken maken we via Facebook, op verjaardagen versturen we een e-card of een felicitatie via social media, vergaderingen gaan via Skype of FaceTime en ga zo maar door. Alles gaat steeds meer via de digitale snelweg en daar speelt Modern Family met Connection Lost perfect op in.

De aflevering is 25 februari te zien op de Amerikaanse zender ABC. De serie draait in Nederland op RTL5 en is te bekijken op Netflix maar seizoen 6 is voor zover wij weten nog niet beschikbaar hier.


Tags: , , , ,