4,4 inch-scherm ideale formaat volgens Nederlanders

Op basis van een eigen onderzoek concludeert Telecompaper dat Nederlanders gemiddeld een smartphone willen met een 4,4 inch-scherm. Fabrikanten brengen echter steeds vaker smartphones uit met grotere schermen.

SmartphonesVorig jaar was de gemiddelde grootte nog 4,3 inch (10,9cm) maar dat is dit jaar toegenomen naar 4,4 inch (11,2cm). Daarmee wijkt wat Nederlanders willen af van wat fabrikanten aanbieden. Vooral de duurdere smartphones hebben vaak schermen van 5 inch (12,7cm) of groter, maar ook veel goedkopere smartphones hebben steeds vaker een groter scherm. Dit jaar heeft 45,4 procent van de tot nu toe uitgebrachte smartphones een scherm groter dan 5 inch. 50 procent heeft een scherm groter dan 4 inch en slechts 4,5 procent heeft een scherm groter dan 3,5 inch.

In het onderzoek heet Telecompaper gekeken naar welke schermgrootte Nederlanders het liefste willen voor bepaalde toepassingen. Gemiddeld willen Nederlanders dus een scherm van 4,4 inch, maar wat is de onderverdeling? Voor bellen is 4 inch voldoende, voor videobellen is dat 5 inch en voor berichten sturen ligt de voorkeur op 4,5 inch. Voor video’s kijken wordt gekozen voor 5,4 inch, websites kijken 5,2 inch en gamen 5,3 inch. Het lijkt er dus op dat vooral voor de mediaconsumptie een groter scherm als prettiger wordt ervaren.

chartBenieuwd naar het schermformaat van een aantal van de populairste smartphones? Hier onder hebben we er een aantal voor je neer gezet!

Samsung Galaxy S6 5,1 inch Naar de acties
Samsung Galaxy Note 4 5,7 inch Naar de acties
iPhone 6 4,7 inch Naar de acties
iPhone 6 Plus 5,5 inch Naar de acties
HTC One M9 5 inch Naar de acties
Sony Xperia Z3 5,2 inch Naar de acties
Sony Xperia Z3 Compact 4,6 inch Naar de acties
LG G3 5,5 inch Naar de acties
Nokia Lumia 930 5 inch Naar de acties
Nokia Lumia 735 4,7 inch Naar de acties
Huawei Ascend P7 5 inch Naar de acties
Huawei Ascend G6 4,5 inch Naar de acties

Bron: Telecompaper


Tags: , , , , ,