Apple Watch komt op 24 april uit

Tijdens het Spring Forward-evenement van Apple is bekendgemaakt dat de Apple Watch in diverse landen op 24 april uit zal komen in drie varianten. Een datum voor Nederland is overigens nog niet bekendgemaakt.

Apple-WatchApple heeft bekendgemaakt dat de Apple Watch op 24 april uit zal komen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 10 april kan het slimme horloge besteld worden. Wanneer we het apparaatje in Nederland mogen verwachten is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dit een paar weken na de release in de eerste landen zijn. We kunnen echter ook een ritje naar Duitsland maken en de Apple Watch daar kopen.

Er komen drie versies uit van de smartwatch uit Cupertiono: Apple Watch, Wapple Watch Sport en Apple Watch Edition. De goedkoopste versie is de Apple Watch Sport en deze heeft een aluminium behuizing en een schermdiagonaal van 38mm. Deze versie is te krijgen vanaf 399 euro. De Apple Watch heeft een behuizing van roestvrij staal en komt in twee varianten: met een 38mm-scherm vanaf 649 euro en met een 42mm-scherm vanaf 699 euro. De duurste variant is de Apple Watch Edition en de behuizing hiervan is gemaakt van 18-karaats goud. Deze modellen zijn beperkt verkrijgbaar en prijzen beginnen bij 11.000 euro.

De batterijduur van de Apple Watch is ook bekendgemaakt en bij gemiddeld gebruik gaat het horloge 18 uur mee, wat niet heel veel is. Ook is niet duidelijk wat Apple precies verstaat onder ‘gemiddeld verbruik’. Een ander nadeel is dat je een iPhone moet hebben om de Apple Watch te kunnen gebruiken. De modellen die werken met de Apple Watch zijn de iPhone 5, 5S, 5C, iPhone 6 en 6 Plus. Wel moet erbij gezegd worden dat het horloge naadloos aansluit op de ervaring die naadloze Apple-ervaring. Zo kun je de Apple Watch gebruiken als afstandsbediening voor Apple TV en je kunt het gebruiken om te betalen via Apple Pay.