Hoofd design van HTC verlaat het bedrijf

Vice President of Design van HTC, Jonah Becker, heeft op Twitter aangekondigd dat hij zijn functie neerlegt. Becker heeft 17 jaar voor HTC gewerkt maar maakt zich nu klaar voor een nieuw ‘avontuur’.

Jonah Becker bekleedde de functie van Vice President of Design bij HTC pas een jaar, maar legt zijn functie nu al neer. De aankondiging van zijn vertrek komt vrij kort na de bekendmaking dat de CEO van HTC, Peter Chou, zijn functie had overgedragen aan Cher Wang. Er lijkt dus het een en ander te veranderen bij HTC.

De aankondiging van zijn vertrek werd door Becker gedaan op Twitter maar is inmiddels ook bevestigd door HTC. “We kunnen bevestigen dat Jonah Becker HTC heeft verlaten. Hij werkte voor het bedrijf sinds HTC One & Co overnam zes jaar geleden. We willen Jonah bedankten voor zijn werk bij HTC en we wensen hem het beste voor zijn toekomstige plannen. Hij is opgevolgd door Daniel Hundt in ons design-kantoor in San Fransisco“, aldus HTC.

Hundt werkt ook al langer voor HTC en was voorheen Creative Director bij het bedrijf. In een vraag en antwoord met Engadget in 2013 komt naar voren waar Hundt precies voor staat en als we zijn antwoorden mogen geloven dan is hij uitermate geschikt als Vice President of Design. Zo is hij fan van de eerste iPod, hij heeft een hekel aan het consumeren van betekenisloze informatie en hij houdt niet van slechte bouwkwaliteit en onzinnig design. En wanneer bood zijn smartphone de meeste hulp? Toen hij tijdens het kamperen zijn zaklamp-app gebruikte. En verbonden zijn betekent voor Hundt dat je productief kunt zijn terwijl je ook een zekere mate van afleiding kunt hebben.

Als we uit gaan van de vraag en antwoord dan betekent dat voor HTC-smartphones het volgende: een goed en functioneel design gecombineerd met een goede bouwkwaliteit en premium materialen. De software is eveneens functioneel en voorziet je van nuttige informatie en apps. Eigenlijk allerlei zaken die we nu al terug zien in de smartphones van HTC.

Bron: Twitter & Engadget


Tags: , , , ,