Huawei kondigt de Watch aan

Huawei heeft zijn eerste smartwatch aangekondigd, de Huawei Watch. Het gaat om een smartwatch met een traditioneel rond ontwerp. Het schermpje heeft een grootte van 1,4 inch en een resolutie van 400×400 pixels waardoor het beeld erg scherp oogt.

Op het Mobile World Congress in Barcelona is de eerste smartwatch van Huawei wereldkundig gemaakt. Het horloge heeft een rond amoled-scherm van 1,4 inch (3,55 cm) en een resolutie van 400×400 pixels. Hierdoor ligt de ppi (pixels per inch) op 286. Hierdoor heeft de Huawei Watch een scherper scherm dan de LG Watch R en Moto 360, de twee directe concurrenten. Er is in het scherm ook een laagje saffier verwerkt waardoor het beter tegen krassen bestand moet zijn.

Huawei-WatchDe Watch heeft een Snapdragon 400-processor aan boord die geklokt is op 1,2GHz en er is 512MB werkgeheugen aanwezig. Voor opslag is er 4GB aanwezig en er zijn diverse sensoren aanwezig: een gyroscroop, accelerometer en een druk- en hoogtemeter.

Huawei legt met de Watch de nadruk op het design. Het hele horloge is gemaakt van roestvrij staal en er zijn drie kleuren verkrijgbaar: goud, zilver en zwart. Het toestel draait op Android Wear, de smartwatch-veriant van Android.

Huawei heeft gezegd dat de Watch uit komt in twintig landen maar Nederland is daarbij niet genoemd. Ook een prijs is nog niet genoemd al zegt Huawei dat die kan verschillen per land.


Tags: , , , , ,