Man scheurt pees van duim door Candy Crush

Candy Crush is een van de populairste spelletjes op mobiele apparaten en nogal wat mensen spelen het dagelijks. Dat je het ook té veel kunt spelen is pijnlijk duidelijk gemaakt door een Amerikaan. Hij scheurde namelijk de pees van zijn duim door het spelen van het spel.

Candycrush-spelenToen we dit bericht voorbij zagen komen moesten we het even twee keer lezen, maar blijkbaar is het mogelijk om de pees van je duim te scheuren door het spelen van een spelletje op je telefoon! Het overkwam een 29-jarige Amerikaan uit Californië. Na het vertrek uit het leger kon de man geen werk vinden en om de tijd de doden speelde hij Candy Crush. Zo’n zes tot acht weken lang speelde hij het spelletje heel de dag met zijn linker hand terwijl hij zijn rechter hand gebruikte om andere dingen te doen. “Het spel spelen was een soort secundair iets, maar het stond constant aan“, aldus de man.

Op een gegeven moment kon hij zijn duim niet meer goed bewegen dus besloot hij naar de dokter te gaan. Daar werd zijn duim onderzocht en is er een MRI scan gemaakt. Op die scan werd duidelijk dat hij de pees had gescheurd die gebruikt wordt bij het bewegen van de duim. Normaal scheurt een pees op het punt waar hij het dunste is maar in dit geval was hij gescheurd op het punt waar hij het dikste is. Dit zou voorafgaand aan het scheuren al flink wat pijn moeten bezorgen en ook het scheuren zelf is flink pijnlijk. De man zei echter geen pijn te hebben gevoeld. Hij moest geopereerd worden om de gescheurde pees te herstellen.

Een spelletje als pijnstiller

Volgens de dokter kan het zijn dat Candy Crush als een soort digitale pijnstiller heeft gewerkt. Door het spelen van een spelletje worden mensen blij en raken ze opgewonden en dat zorgt ervoor dat er endorfine vrij komt in het lichaam (een natuurlijke pijnstiller). Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld ook bij sporters en staat bekend als runners high. Door de vrijgekomen endorfine voel je minder of geen pijn en je voelt je daarnaast prettig bij het uitoefenen van bepaalde activiteiten.

De man was naar eigen zeggen overigens niet verslaafd aan Candy Crush maar speelde het puur om tijd de doden. Maar als je zes tot acht weken lang bijna dagelijks Candy Crush speelt én de pijn van een gescheurde pees niet voelt door het spelen van dat spelletje, dan kun je waarschijnlijk best stellen dat je misschien toch wel eens verslaafd kan zijn of een beginnende verslaving hebt.

Bron: Livescience


Tags: , , , , , ,